Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

spionagevliegtuig, u2, speed racer, lockheed, Martin

Opvolger U-2 gevonden: onbemand spionagevliegtuig wordt getest

De ultrageheime ontwikkelingsafdeling Skunk Works van Lockheed Martin heeft een video vrijgegeven van de opvolger van een beroemd spionagevliegtuig.

Lockheed Martin

Een ongelooflijke 65 jaar lang was de ‘Dragon Lady’ de koningin van de Lockheed U-2-spionagevliegtuigen. De Amerikaanse toestellen speelden een cruciale rol in de Koude Oorlog. Zo werd er in 1960 een neergeschoten boven de Sovjet-Unie en werd de piloot gevangengenomen, wat een internationale crisis ontketende.

Nu is de opvolger klaar – deze keer zonder piloot.

Wapenfabrikant Lockheed Martin maakte onlangs in een video bekend hoe zijn aanstaande onbemande spionagevliegtuig, werktitel Speed Racer, eruit zal zien.

Volgens Aviation Week is het een klein, onbemand vliegtuig met een straalmotor en korte, naar achteren gerichte vleugels. In de video vertrekt het vanaf een groter vliegtuig.

Op geheel nieuwe manier gebouwd

De video van Lockheed Martin werd op een wapenbeurs gepresenteerd en toont een geheel nieuwe manier om gevechtsvliegtuigen en wapensystemen te ontwikkelen.

Het idee heet StarDrive en omvat een digitalisering van het hele productieapparaat, wat volgens Lockheed Martin de ontwikkelingstijd van nieuwe geavanceerde vliegtuigen drastisch kan verkorten.

Nu duurt het soms ruim 10 jaar om een vliegtuig te ontwikkelen – en als het klaar is, is de technologie mogelijk al verouderd.

Naar verwachting kunnen de nieuwe productiemethoden de grote ideeën van de fameuze ontwikkelingsdivisie Skunk Works sneller realiseren.

Lees ook:

Log in

Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
Toon Verberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!

Reset wachtwoord

Geef je mailadres op, dan krijg je een e-mail met aanwijzingen voor het resetten van je wachtwoord.
Ongeldig e-mailadres

Voer je wachtwoord in

We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar

Nieuw wachtwoord

Enter a password with at least 6 characters.

Wachtwoord vereist
Toon Verberg