Hoverbike Malloy Aeronautics

De vliegende motor komt eraan!

De droom om een halve meter boven de grond te zweven zoals in een Star Wars-film wordt binnenkort werkelijkheid met deze vliegende motor: de 'hoverbike'.

16 november 2015 door Anne Lykke

Het Britse bedrijf Malloy Aeronautics ontwikkelt een vliegende motor, of hoverbike, in opdracht van het Amerikaanse leger. Over een paar jaar kunnen soldaten op hoverbikes op plekken komen die voor helikopters niet toegankelijk zijn.

Hier zie je een klein prototype van de hoverbike met testpop:

De 'hoverbike' van Malloy Aeronautics is een prototype waarmee op dit moment één persoon 45 minuten lang op een halve meter hoogte kan blijven vliegen.

Hoverbike stijgt op dankzij vier rotoren en een krachtige motor

De vliegende motor is uitgerust met vier rotoren die voor de veiligheid van de piloot afgeschermd zijn.

Het frame is opgebouwd rond een kern van schuimrubber met koolstofvezel, versterkt met kevlar.

Zo bestuur je een hoverbike:

  • De piloot bestuurt zijn hoverbike op dezelfde manier als een motor. Een gashendel aan de rechterkant regelt de snelheid van de rotoren en zorgt ervoor dat de machine opstijgt. Met de linkerhand zet je de hoverbike in zijn voor- of achteruit, en door het stuur naar links of rechts te draaien, bepaal je de richting.

  • De hoverbike heeft een viertaktmotor van 1170 cc en kan 45 minuten lang een gewicht van 130 kilo dragen. Het maximale bereik is 148 kilometer.

Hoverbike, jetpack en hologram - Star Wars in het echt!

En niet alleen de 'hoverbike' – of 'landspeeder' zoals hij in de Star Wars-films wordt genoemd – is werkelijkheid geworden. Lees meer over echt bestaande Star Wars-technologie in het artikel in Wetenschap in Beeld 1/2016.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: