Tesla Motors

Elektrische auto daagt reddingswerkers uit

De komende jaren zullen veel meer elektrische auto's de weg op gaan. Met accu en krachtstroom onder de motorkap moeten reddingswerkers anders te werk gaan dan ze gewend zijn als een elektrische auto bij een ongeval betrokken is.

16 mei 2013 door Carsten Nymann

Al ruim 100 jaren zijn verkeersongelukken met benzine- en dieselauto's dagelijkse kost voor reddingswerkers overal ter wereld.

Maar met de lancering van moderne modellen als de Nissan Leaf, Renault Zoe en Tesla Model S zullen elektrische voertuigen (EV's) steeds vaker voorkomen in het verkeer – en dus in de ongeluksstatistieken.

De duizenden accucellen en de kabels die onder stroom staan vormen een heel nieuwe uitdaging voor politieagenten en brandweerlieden, die aan benzinetanks en verbrandingsmotoren gewend zijn.

Daarom heeft de Amerikaanse EV-fabrikant Tesla Motors een spiksplinternieuwe auto ter beschikking gesteld voor een instructievideo, waarvan de reddingswerkers kunnen leren hoe ze passagiers los kunnen snijden zonder in contact te komen met de elektrische installatie.

Bekijk de video hier:

Læs mere

I Illustreret Videnskab nr. 9/2013 kan du læse meget mere om elbiler. Som abonnent kan du downloade artiklen i PDF ved at klikke på knappen nedenfor.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: