Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je bij NEMO Science Museum in Amsterdam deze zeepbelproef doen.

© DigiDaan

6 en 7 oktober: Ga backstage in de wereld van wetenschap en technologie

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 beleef je live wetenschap & technologie in heel Nederland. Ga backstage bij bedrijven, instellingen, overheid, wetenschappelijke instituten, musea en universiteiten op meer dan 350 locaties.

11 september 2018

Weekend van de Wetenschap, wat is dat?

Tijdens het weekend van 6 en 7 oktober openen bedrijven, instituten, universiteiten, onderzoeks­instellingen, musea en sterrenwachten hun deuren.

Bezoekers van jong tot oud krijgen zo de unieke kans om een stap te zetten in de wereld van wetenschap en tech­nologie. 

Er worden unieke open dagen en exclusieve activiteiten georganiseerd zoals proefjes, experimenten, demonstraties, tentoonstellingen en meer. 

Voor elke leef­tijd zijn er activiteiten te vinden, door heel Nederland.

Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vind je Wetenschap in Beeld van 11.00 tot 17.00 uur bij NEMO Science Museum in Amsterdam.

© DigiDaan

Wetenschap in Beeld bij NEMO

We zijn dit jaar opnieuw partner van Weekend van de Wetenschap en daarom zijn we uiteraard het hele weekend aanwe­zig.

Dit keer bij organisator NEMO Science Museum (gratis toegankelijk tijdens het Weekend van de Wetenschap). Daar vind je ons van 11.00 tot 17.00 uur.

Laat je op onze stand omtoveren tot laborant of wetenschapper, ga op de foto en ontvang bovendien de afgedrukte foto als aandenken aan deze inspirerende dag.

© DigiDaan

Kom proeven doen bij NEMO

Het hele weekend staat bij NEMO Science Museum in het teken van ‘chemie’. Je kunt meedoen aan workshops en genieten van spectaculaire demonstraties. 

LANCEER EEN BRUISRAKET

Bouw tijdens deze workshop je eigen raket en zorg voor een spectaculaire lancering. Hoe hoog vliegt jouw bruisraket?

BEKIJK EEN KETTINGREACTIE

Wat hebben een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende bakstenen met elkaar te maken? Ontdek dit in een spectaculaire kettingreactie boordevol energie. Laat je verrassen door deze interactieve demonstratie over oorzaak en gevolg.

ONDERZOEK ZEEPBELLEN

Experimenteer en speel met zeepbellen. Kun jij in een bel prikken zonder dat deze knapt? Of lukt het jou om een bel in een bel te maken?

SCHEIKUNDIGE PROEFJES

In het BASF Lab wordt de bezoeker even zelf wetenschapper. Met een witte labjas aan en een veiligheidsbril op ga je aan de slag met bakpoeder, azijn en andere alledaagse spullen, waarmee je bijzondere experimenten doet. 

Wetenschap heeft de toekomst

Wetenschap in Beeld steunt het initiatief om bezoekers te laten zien dat wetenschap en technologie staan voor innovatie en toekomst.

Door het toegankelijk maken van wetenschap en technologie, het delen van kennis en het prikkelen van de nieuwsgierigheid investeert Weekend van de Wetenschap in de toekomst, voor jong én oud! 

CHECK DE WEBSITE VAN WEEKEND VAN DE WETENSCHAP VOOR ALLES WAT ER TE DOEN IS OP 6 & 7 OKTOBER EN KOM OOK.

WEEKENDVANDEWETENSCHAP.NL #WVDW 

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: