Techniek - Voeding

Zit er varken in winegums?

Winegums krijgen hun consistentie van gelatine, die uit gekookte varkenshuid en kalfsbotten wordt gewonnen. Maar daar proef je niets van.

Door het koken van varkenshuid en kalfsbotten wordt gelatine gewonnen, een gelig bindmiddel zonder geur of smaak. Het wordt in winegums verwerkt om de snoepjes kneedbaar te maken.

Gelatine is een afbraakproduct van collageen: een eiwit uit pezen, huid en botten.

Je kunt het vervangen door pectine of agaragar.

Er zitten luizen in winegums

In winegums zitten niet alleen varkenshuid en kalfsbotten.

Schildluizen vormen ook een belangrijk bestanddeel van winegums, met name van het beschermende waslaagje.

Lees ook:

Voeding

De wetenschap legt uit: zo word je barbecuekampioen

2 minuten
Voeding

Ben jij klaar om je burger te vervangen door kunstvlees?

4 minuten
Whisky:
Voeding

Daarom moet je water bij je whisky doen

0 minuten

Log in

Fout: Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
ToonVerberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!