Ook overdag zijn er mooie dingen te zien in de VU-sterrenkoepel, zoals zonnevlekken.

© Weekend van de Wetenschap

Zien we je backstage bij de VU tijdens het Weekend van de Wetenschap?

Op zaterdag 7 oktober staan de deuren van de Vrije Universiteit Amsterdam wijd open in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Wetenschap in Beeld is er ook bij. En jij?

1 september 2017

Wetenschap in Beeld bestaat 10 jaar! Dit vieren we samen met onze lezers op zaterdag 7 oktober, tijdens het Weekend van de Wetenschap.

We zijn te vinden bij de Vrije Universiteit Amsterdam. Kom ook, en neem je vrienden en familie mee. 

Zo veel te ontdekken

Ontmoet wetenschappers tijdens workshops en doe mee aan experimenten. Je hebt de keuze uit wel 50 activiteiten op het gebied van robots, het brein, sterrenkunde, hacken en archeologie. 

Laat je inspireren door Erik Scherder

Maak ook kennis met Weekend van de Wetenschap-ambassadeur en VU-wetenschapper Erik Scherder. Een unieke kans! Neem een kijkje achter de schermen bij de Vrije Universiteit Amsterdam.


© Bas de Meijer

... en dit is er allemaal te doen

  • Human Power Team

Kom kijken bij de bijzondere aerodynamische ligfietsen waarmee VU-studenten snelheidsrecords op topniveau breken.

  • VU-Sterrenkoepel

Wist je dat de VU een eigen sterrenkoepel heeft? En dat er overdag ook mooie dingen te zien zijn? Zonnevlekken bijvoorbeeld. Kijk door de telescoop en verdiep je in de sterrenkunde.

  • Minicursus archeologie
Graaf samen met je zoon of dochter mee naar een Romeins huis, dierenbotten of ga aardewerk plakken. Leer alles over het werk van archeologen.

© Weekend van de Wetenschap

  • Robot Arena
Maak kennis met de robots van de VU. In een speciaal lab ervaar je wat ze allemaal kunnen. Straks weet jij alles over Thymio’s en Raspberry’s.

  • Hacken voor dummies

Het publiek mag proberen computers te hacken onder begeleiding van VU-wetenschappers. Er zijn zowel doelwit- als aanvalmachines.

  • Rechtbank in actie
Een rechter, een verdachte, advocaten en een officier van justitie spelen een strafzaak na. Het publiek van VU-Weekend van de Wetenschap beslist mee over de uitspraak.

© Weekend van de Wetenschap

  • Erik Scherders Wereld

Alles gaat lekkerder als je beweegt. Want bewegen houdt je niet alleen lichamelijk fit, het brengt ook je brein in topconditie. Je geheugen verbetert en problemen oplossen gaat makkelijker. Luister naar de wijze lessen van Erik Scherder, VU-hoogleraar klinische neuropsychologie.

  • Brandlab

Hoe ontstaan bosbranden? In deze workshop experimenteer je met testbranden, leer je onderzoeken welke soorten bladeren goed branden en wat de gevolgen hiervan zijn.

  • Een reis door hart en bloedsomloop
Maak een interactieve reis door het lichaam alsof je een rode bloedcel bent.

Leer over je hart, longen en bloedvaten.

Wetenschap in Beeld is er ook bij

Wetenschap in Beeld steunt het initiatief om alle bezoekers te laten zien dat wetenschap en technologie staan voor innovatie en toekomst.

Als partner van het Weekend van de Wetenschap zijn we uiteraard ook aanwezig op dit landelijke evenement.

En het is dubbel feest ... Tijdens deze gelegenheid vieren we ons 10-jarige jubileum met onze lezers. Voor alle lezers van Wetenschap in Beeld zijn er prijzen te winnen. Kom dus langs en draai aan het grote prijzenrad!

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: