Pluto

Virtual reality neemt je mee op ijskoud ruimteavontuur

Stap in een nieuw virtual reality-universum en maak een wandeling op het ijzig koude, onherbergzame oppervlak van Pluto.

24 mei 2016 door Nanna Vium

Stel je voor dat je met een tik op je telefoon bijna 10 jaar de ruimte in kunt reizen en rond kunt lopen op een van de grootste dwergplaneten in het zonnestelsel.

Dat is sinds kort mogelijk dankzij een nieuwe virtual reality-film, die is gelanceerd door The New York Times.

Uitzicht van 360 graden

De virtual reality-film is gemaakt in samenwerking met het Lunar and Planetary Institute en de Universities Space Research Association in de VS, en brengt je ongekend dicht bij een dwergplaneet aan de rand van het zonnestelsel: Pluto.

Virtual Reality – ALLES wat je moet weten over VR!

Nog maar een jaar geleden was het meest gedetailleerde beeld van Pluto dat we hadden een korrelige foto. Maar dat is veranderd.

In het virtual reality-universum, dat de krant Seeking Pluto's Frigid Heart noemt, sta je met je voeten boven op het bevroren, verlaten oppervlak van Pluto. Je hebt 360 graden uitzicht op roodbruine bergketens, oeroude kraters en naburige manen.

Op 5,9 miljard kilometer van de warmte van de zon.

Foto's van ruimtesonde

9,5 jaar deed de kleine ruimtesonde van NASA erover om Pluto te bereiken. (Visualisatie – Shutterstock)

De virtuele rondreis is gemaakt met behulp van foto's van de ruimtesonde New Horizons van Nasa, die in juli 2015 na een reis van 9,5 jaar en een maximumsnelheid van 83.600 km/h langs Pluto scheerde.

Je hebt gratis toegang tot het ruimteavontuur als je de virtual reality-app van The New York Times downloadt voor Android of iPhone. Of bekijk de film op YouTube.

Virtual Reality – de toekomst is al begonnen

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: