pilot vreemde talen

Gadget vertaalt vreemde talen realtime

Dankzij een klein oordopje kun je binnenkort praten met mensen van wie je de taal niet kent. De digitale tolk is nu al te bestellen.

18 mei 2016 door Karine Kirkebæk

Buitenlandse media hebben het nieuwe gadget al de bijnaam Babel Fish gegeven, naar een wezentje uit het sciencefictionboek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

Het gadget heet Pilot en bestaat uit twee oortjes, bestemd voor twee mensen die elkaars taal niet spreken. Dankzij de app van Pilot zijn de twee mensen niet meer lost in translation, maar kunnen ze met elkaar praten.

En dat voor maar zo'n 115 euro.

Technologie zet talen om

Pilot komt uit de koker van het bedrijf Waverly Labs, en dat wil weinig prijsgeven over de technologie achter het gadget.

Ze zouden een 'vertaaltechnologie' toepassen die is ingebouwd in de app. En die technologie kan de ene taal omzetten in de andere, zoals de video hieronder laat zien.

Engels, Frans, Spaans en Italiaans

De eerste generatie PIlots werkt alleen als degene met wie je praat ook een oortje in heeft. Maar bij toekomstige generaties van het gadget hoeft maar één iemand een Pilot te dragen om mensen van allerlei nationaliteiten te kunnen verstaan.

Waverly Labs wil een crowdfundingcampagne starten op Indiegogo, waar belangstellenden voor 129 tot 179 dollar alvast een Pilot kunnen bestellen.

Bij de lancering zal het gadget ondersteuning bieden voor Engels, Frans, Spaans en Italiaans, maar dat wordt uitgebreid naar onder meer Aziatische en Slavische talen, Hindi en Arabisch.

Naar verwachting is het gadget vanaf 25 mei vooruit te bestellen.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: