gadget kleding

4 vette gadgets voor je garderobe

De technologie heeft zijn intrek genomen in je kledingkast – van een warmteregulerende hoodie tot een paraplu die het weer voor je in de gaten houdt.

1 september 2016

1. Intelligente jas geeft massage

Deze jas van AIRAWEAR draag je niet alleen voor de warmte: binnenin zit een strak zittend vest met op strategische punten een aantal luchtkussentjes. Als je die luchtkussentjes via een app activeert, worden ze opgeblazen en oefenen ze om de beurt druk op je lichaam uit. Via de app bepaal je ook hoe hard de massage mag zijn.

2. Gouden armband werkt als overvalalarm

Een assistent heeft er nog nooit zo chic uitgezien. De WISEWEAR is een armband van 18 karaats goud, die je op je mobiel aansluit. Hij trilt als je een sms krijgt, hij kan je verbruik van calorieën tijdens het sporten bijhouden, en als je er bij een overval op drukt, wordt er een sms met daarin een noodbericht en je gps-coördinaten verstuurd naar contacten die je van tevoren hebt geselecteerd.

3. Jack reguleert de temperatuur

Via een app stel je in welke warmtezones geactiveerd moeten worden. Foto: Flexwarm.

Bij wisselvallig weer weet je soms niet wat je aan moet. Een nieuw jack biedt soelaas: de FLEXWARM heeft vier verwarmingselementen die de temperatuur van het jack kunnen regelen. Deze elementen zitten op de rug, borst en aan het uiteinde van de mouwen. De temperatuur regel je via je mobiel, waarbij je kunt kiezen hoe warm de elementen moeten worden en waar op je lichaam je het het warmst wilt hebben.

4. Paraplu houdt het weer in de gaten

De paraplu herinnert je eraan dat je hem meeneemt bij een bui. Foto: Oombrella

Met het doorzichtige scherm van de OOMBRELLA lijkt het wel alsof je onder het noorderlicht loopt. Maar dat is niet het meest indrukwekkende van deze paraplu, want in het handvat zit een chip die verbonden is met dezelfde soort paraplu's. Buiten meet de chip het weer en zendt hij de informatie naar de andere paraplu's in het netwerk. Op die manier geeft de Oombrella je een zeer lokaal weerbericht, en als er een bui op komst is, stuurt hij een bericht naar je telefoon – dat je je paraplu niet moet vergeten.

Hier vind je inspiratie voor meer vette gadgets.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: