Potplanten

4 coole gadgets voor thuis

Een camera die je met je telefoon bestuurt, een zelfverzorgende plantenpot en een digitaal slot – maak elk hoekje van je huis slimmer met deze digitale snufjes.

5 augustus 2016

1. Camera met telefoonbesturing

Houd een oogje in het zeil met deze discrete camera, die je met je smartphone kunt bedienen. Foto: MYFOX.

Met het bewakingssysteem MYFOX kun je je huis vanaf je smartphone bewaken, en zien of er ongenode gasten zijn. En met de ingebouwde tweewegluidspreker kun je via de installatie spreken terwijl je ergens anders bent. Via de bijbehorende app kun je zien wanneer de camera automatisch bewegingen heeft geregistreerd en de beelden terugkijken om te zien wat er gebeurd is.

2. Zelfverzorgende pot

De pot PLANTY doet het werk en houdt je planten in leven. Foto: NTHING.

Geen groene vingers? Met PLANTY overleven je planten wél. Via sensoren houdt de pot een oogje op de luchttemperatuur, de vochtigheid van de grond en het licht. Met een klik in de bijbehorende app geef je de plant water, ook als je niet thuis bent, en zie je of hij niet te koud staat. Naast sensoren heeft de Planty een eigen watertank, wifi en een usb-ingang die de pot stroom levert.

3. Discrete airco

De airco is maar 15 cm hoog en past op de vensterbank. Foto: NORIA.

Klein, licht en stil. Dat is de nieuwe airco van het bedrijf Likuma Labs. De NORIA is bescheiden van formaat, maar kan een ruimte tot wel 15 m2 verkoelen met een zacht briesje dat naar het plafond is gericht voor het behaaglijkste binnenklimaat. Het slechts 14 kilo zware apparaat is makkelijk te plaatsen en weer weg te halen, dus je kunt hem alleen neerzetten als het warm is. 's Winters kun je hem onder het bed wegstoppen.

4. Slim deurslot

Het slot houdt precies bij wanneer het open en dicht is gegaan. Foto: CANDY HOUSE.

Met SESAME heb je geen sleutels meer nodig, want met dit slimme slot is je mobiel je huissleutel. Het eenvoudig ontworpen Sesame installeer je door hem gewoon over het slot van je voordeur te plaatsen. Dan zie je op je mobiel wie er binnen is gekomen. Je kunt zelf bepalen wie jouw deur open mag maken, en vanuit de trein kun je checken of je de deur wel op slot gedaan hebt. Sesame heeft ook stembesturing, en je kunt hem bovendien van het slot halen door je persoonlijke roffel op de deur te geven.

Maak je eigen virtual reality-bril

Heb je nog nooit virtual reality ervaren? Dan is het de hoogste tijd – en het hoeft zelfs bijna niets te kosten om ermee aan de slag te gaan.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: