Zo vlieg je met je drone

Zo vlieg je met je drone

Tegenwoordig is geavanceerde dronetechnologie voor iedereen beschikbaar, en niet meer alleen voor militaire experts. Met deze simpele tips word je zelf snel een expert.

27 september 2016

Als het waait, zijn drones soms lastig te besturen. Kies daarom een dag met weinig wind als je met je drone naar buiten wilt.

Verder moet je een minimumafstand tot de bebouwde kom houden. Binnen de bebouwde kom mag je niet vliegen.

Zie voor meer regels de website van de rijksoverheid.

4 REGELS VOOR HET VLIEGEN MET EEN DRONE:

1. Minimumafstand tot luchthaven: 3 km2. Minimumafstand tot bebouwde kom/grote weg: 50 m3. Maximale vlieghoogte boven de grond: 50 m4. Maximale afstand tot de bestuurder: 100 m

Als je met je drone de natuur in gaat, moet je erop letten dat je niet in beschermde Natura 2000-gebieden mag vliegen. Nederland telt er daar ruim 160 van, en meer informatie erover vind je hier.

Verder mag je niet vliegen boven dichtbevolkte gebieden zoals campings en volkstuinencomplexen, en boven gebieden waar een groot aantal mensen in de openlucht bijeen is.

Drones zijn een soort vliegende smartphones

Drones zijn eigenlijk vliegende smartphones.

Allerlei onderdelen die ze op koers houden, zitten ook in onze mobieltjes, en de ontwikkeling daarvan heeft de prijs van de elektronica zozeer gedrukt dat drones te produceren zijn voor een fractie van de prijs die je er een paar jaar geleden voor neertelde.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: