Drone 2014/9

Nieuwe drone filmt zonder te trillen

Video: Met 50 km/h vliegt de drone over het land, terwijl hij zijn vlucht filmt met een hoge resolutie en zonder te trillen.

29 juli 2014

Drone heeft betere camera

De camera is een van de snufjes die de nieuwe drone van DJI – de Phantom 2 vision+ – een enorme boost geven. Dankzij die camera verslaat de drone zijn voorgangers met een straatlengte verschil.

Met zijn flexibele en elektronische ophanging weet de camera de bewegingen van de drone te corrigeren. Zo wordt voorkomen dat de video-opnamen van de drone trillen of van hoek veranderen als de drone een andere richting inslaat.

Bekijk video van de nieuwe drone

Bekijk hier de beelden van de nieuwe drone met supercamera en de vergelijking daarvan met beelden van andere cameradrones:

Lees meer: Bekijk het overzicht van alle artikelen over drones.

De drone vliegt tot 25 minuten en 15 m/s na één keer opladen. De Wi-Fi-verbinding heeft een bereik van ongeveer 700 meter.

1: De camera compenseert zelf de bewegingen van de drone met behulp van een elektronische ophanging, waarmee hij voorkomt dat de opnames wazig zijn. Hij kan 90 graden draaien.

2: De afstandsbediening stelt de piloot in staat de drone te besturen. Komt de drone buiten het bereik van de afstandsbediening, dan keert hij vanzelf terug.

3: Een telefoon die je aan de drone koppelt laat de videobeelden real time zien. Ook kun je de instellingen veranderen via de telefoon.

Product

Phantom 2 Vision+ Prijs: ca. € 1100. Verkrijgbaar: nu www.dji.com

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: