Drone renseri

5 fantastische toepassingen voor een drone

Heb je geen zin om je drankjes, stomerijgoed of eten te halen? Er is hoop: sommige bedrijven bezorgen per drone. Hier vind je een aantal voorbeelden van nieuwe toepassingen van drones.

22 oktober 2014 door Anne Lykke

1) Drankjes bezorgd door vliegende bartender

Een openluchtdiscotheek in Las Vegas heeft drones in gebruik genomen om drankjes naar dorstige gasten te brengen. De drone was eigenlijk bedoeld om luchtfoto's te maken van de feesten, maar de eigenaren van de nachtclub besloten om er ook flessen mee te bezorgen toen ze zagen dat de drone een lading van 5,5 kilo kon meevoeren.

De droneservice wordt echter alleen aangeboden aan klanten die meer dan 20.000 dollar uitgeven.

2) Stomerijgoed bezorgd met drone

Een schoongewassen overhemd wappert in de wind voor Manayunk Cleaners in Philadelphia in de VS. Het wordt gedragen door een op afstand bestuurde drone, die het naar de klant brengt. Het idee voor de drone-stomerij is van Harout Vartanian, die een DJI Phantom rotordrone kocht, oorspronkelijk bedoeld om luchtfoto's mee te maken.

Er zijn nog wel twee mensen nodig - een spotter en een bestuurder - om een levering uit te voeren. De drone is vrij klein en kan daardoor maar een of twee overhemden vervoeren. De stomerij is echter van plan om een grotere drone aan te schaffen, die tot 5 kilo kleding kan dragen.

3) Mexicaans eten afgeworpen

Het bedrijf Burrito Bombers bezorgt Mexicaans eten vanuit de lucht. De burrito's - een soort opgerolde pannenkoeken - worden in een buis verpakt en aan een drone met vaste vleugels vastgemaakt. Het eten wordt uit de buis geschoten en daalt aan een parachute af naar de klant.

4) Doe een aanzoek met een drone

Een man in de VS stuurde zijn drone eropuit met een trouwring. Het toestel kwam aan op de plek waar hij zijn vriendin ten huwelijk zou vragen. De vliegende assistent was tevens cameraman en legde het romantische moment op film vast.

5) Een vliegend bosje bloemen

Een bloemist in de VS heeft geprobeerd om bloemetjes vanuit de lucht te bezorgen. De Amerikaanse autoriteiten hebben echter een stokje voor de vliegende boeketten gestoken, omdat elke vlucht apart goedgekeurd moet worden door de autoriteiten.

Lees meer: Bekijk het overzicht van alle artikelen over drones.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: