De gaafste drones van 2017

Ze worden sneller, sterker, wendbaarder en goedkoper om te maken. Ze tillen mensen op en geven superauto’s het nakijken. Ze vormen waanzinnige formaties in de lucht en kunnen nu vliegen en duiken.

© Shutterstock

1. Ze gaan waar geen drone ooit is gegaan

Net als alle andere drones vliegt hij door de lucht, maar dan landt hij plotseling op het water en laat zich als een onderzeeër langzaam onder het oppervlak zakken.

Naviator heet deze drone, die in de toekomst plaatsen kan onderzoeken die tot nu toe ontoegankelijk waren, zoals grotten die gedeeltelijk onder water staan.

2. Sneller dan een superauto

Hij weegt maar 800 gram en is voorzien van twee batterijen die maar net je boormachine kunnen aandrijven. Toch heeft hij een topsnelheid van 289 kilometer per uur, waarmee hij de snelste drone ter wereld is.

Een tragere drone gaf vorig jaar al een McLaren het nakijken in een race door de straten van Dubai. Dankzij de hoge snelheid en het vermogen om een doelwit te achtervolgen, kan niets binnenkort meer aan een drone ontsnappen.

3. Zelfgebouwde drone tilt mensen op

Lang voordat de eerste vliegmachines opstegen, haalde de mens al allerlei halsbrekende toeren uit om de wolken te bereiken.

En nu zijn er meerdere mensen in geslaagd zelf een drone te bouwen die sterk genoeg is om hen rond te vliegen.

4. Duizenden drones in formatie

Doordat drones heel precies aangestuurd kunnen worden, kun je ermee in grote groepen vliegen. Toen Intel vorig jaar 500 drones liet opstijgen, lieten ze dingen zien in de lucht die nog nooit vertoond waren. Maar dit jaar hebben de Chinezen maar liefst 1000 drones ingezet bij een lichtshow waar pyrotechnici nog een puntje aan kunnen zuigen.