Jouw stem kan een reis naar New York waard zijn

Drie techniekmusea strijden om jouw stem

Stem op jouw favoriete techniekmuseum en maak kans op een reis naar New York voor twee personen.

17 april 2018

ADVERTORIAL

Wordt het GeoFort in Herwijnen, Maritiem Museum Rotterdam of Science Centre Delft? Jij bepaalt welk techniekmuseum zich een jaar lang ‘Museum van het Jaar 2018’ mag noemen én € 100.000 euro wint. Ga naar www.museumprijs.nl, stem op jouw favoriet en maak kans op een reis naar New York voor twee personen.


Dit jaar wordt de BankGiro Loterij Museumprijs, een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland, voor de elfde keer uitgereikt. 

Deze editie is de prijs bestemd voor een van drie techniekmusea. GeoFort in Herwijnen, Maritiem Museum Rotterdam en Science Centre Delft maken kans op de titel ‘Museum van het Jaar’ én een bedrag van maar liefst €100.000 voor de realisatie van hun ‘museumdroom’.

New York, New York!

© Shutterstock

Voor wat hoort wat, want help jij jouw favoriete museum met het realiseren van haar grootste wens, dan maak jij kans op een reis naar New York. 

Welk museum verdient volgens jou de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 en welk van hun dromen zie jij het liefst realiteit worden? 

Hieronder de kanshebbers nog een keer op een rij:

GeoFort in Herwijnen – droomt van een Virtual Reality Experience

© GeoFort

‘Mochten wij de € 100.000 winnen, dan willen we ons museumaanbod uitbreiden met een Virtual Reality Experience,’ aldus museumdirecteur Willemijn Simon van Leeuwen. 

‘We ontwikkelen een spel om de geografische kennis van onze bezoekers te testen in een reis om de wereld. Het doel is zo snel en zoveel mogelijk plekken te herkennen en zo je mede-wereldreizigers af te troeven.’

Maritiem Museum Rotterdam – droomt van een interactieve techniekwerkplaats

© Marco de Swart

‘Onze museumdroom is een interactieve techniekwerkplaats die de oude en nieuwe haven samenbrengt. Hiermee willen wij nieuwe generaties de maritieme ambachten van vroeger en nu laten ontdekken,’ betoogt directeur Frits Loomeijer. 

‘In onze toekomstige werkplaats zijn smeden, monteurs en timmerlui aan het werk, omringd door nieuwsgierige leerlingen of families die zelf aan de slag gaan. En dat op de historische plek waar de Rotterdamse haven ooit begon.’

Science Centre Delft – droomt van samenwerken met de modernste robots

© Science Centre Delft

‘Winst van de BankGiro Loterij Museumprijs betekent voor ons de realisatie van een state-of-the-art Robotlab,’ fantaseert Michael van der Meer, directeur van Science Centre Delft. 

‘Hier kunnen bezoekers werken met de modernste robots en zelf robots ontwerpen, bouwen en programmeren. Dit alles onder begeleiding van onderzoekers en studenten van de TU Delft.’

Wie van de drie?

Ben je eruit? Stemmen kan hier tot en met dinsdag 8 mei. Op vrijdag 18 mei wordt de winnaar van de BankGiro Loterij Museumprijs 2018 bekendgemaakt. De winnaar van de reis naar New York ontvangt uiterlijk 26 mei bericht. 

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: