Shutterstock
Sportvisser

Checklist voor sportvissers

Checklist voor sportvissers: Wil jij een viszoekende onderwaterdrone? Of je eigen privé-viseiland?

Multi-Tool fixt bijna alles

Sportvissen kan niet bestaan zonder haken die overal in vast komen te zitten en vislijnen die in de knoop raken. Met de veelgeprezen Rapala Fishermans Multi-Tool knip, snijd en boor je je uit de meeste problemen. De Multi-Tool kan met een karabijnhaak aan je visvest worden bevestigd en bevat ook een flesopener.

Rapala Multi-Tool
© Rapala

Gevoelige sensor zegt of je beet hebt

De klassieke dobber die op het wateroppervlak drijft heeft – uiteraard – ook een digitale opvolger gekregen. De Mini Micron X, een zogeheten beetmelder, heeft gevoelige, instelbare sensoren die beweging in de hengel detecteren. De beetmelder waarschuwt met licht en geluid dat je je vangst moet binnenhalen.

Mini Micron X, beetmelder
© Foxint

3 gadgets gaan de diepte in voor jou

Humminbird, sonar
© Humminbird

Neem een zaksonar mee

Zelfs kleine, mobiele sonars geven een gedetailleerd beeld van het leven onder water, zoals de Humminbird Piranhamax 4 met kleurenscherm en een ingebouwde, krachtige 2D-sonar. Er zijn twee opties: een smalle sonarkegel voor een gedetailleerd beeld, en een bredere kegel met meer reikwijdte, maar een iets lagere resolutie.

GoFish, sonar
© GoFish Cam

Film het onderwatergevecht

De GoFish Cam is een high definition onderwatercamera die je op je vislijn kunt bevestigen. Hij kan een diepte van maar liefst 150 meter aan en slaat video’s op op een SD-kaartje. Als de camera eenmaal droog is, kun je de video van die grote snoek die op het nippertje is ontsnapt draadloos downloaden en bekijken op de bijbehorende app.

Fiske, sonar
© Deepersonar

Maak je eigen zeekaarten

Met Deeper Pro+ 2 krijg je een geavanceerde sonar die vissen en andere objecten lokaliseert tot 80 meter diepte. Deeper creëert een eigen wifisignaal, waarmee hij verbinding maakt met de bijbehorende app. Na de scan van een gebied, kun je je eigen zeekaarten maken met behulp van de gps op je smartphone.

Ga los met een gepimpte drijvende ring

Vissers kunnen zich uitleven met een bootje dat ze op plekken brengt waar ze anders nooit komen. De Savage Gear High Rider V2 van versterkt pvc is een robuuste optie. Het comfortabele viseiland is uitgerust met afneembare lichtgewicht roeispanen, waterdichte zijtassen en vinnen voor extra voortstuwing.

Drijven
© Savage Gear

Onderwaterdrone heeft infrarood visoog

De Chasing F1 is een musthave voor de liefhebber – met diepe zakken! De onderwaterdrone geeft je voortdurend informatie over de zee- of meerbodem, andere objecten onder het oppervlak en, niet onbelangrijk, de hoeveelheid vissen en hun positie. Naast visinformatie geeft de F1 continu de watertemperatuur en nauwkeurige dieptemetingen aan. De drone is uitgerust met een videocamera en infrarood licht, waardoor hij zelfs bij weinig licht en in troebel water de omgeving kan scannen.

Op afstand bestuurbare visdrone
© Chasing