Kingdom Tower wordt het hoogste gebouw ter wereld

Met minimaal 1000 meter is de Kingdom Tower in Saoedi-Arabië bij zijn voltooiing in 2019 het hoogste gebouw ter wereld. De toren wordt zo hoog dat de internationale luchthaven van Djedda de aanvliegroutes moet aanpassen.

kingdom tower 1

Als het dan eens regent in de woestijn van Saoedi-Arabië schieten hoge, ranke woestijnbloemen razendsnel uit de grond. Deze bloemen leverden de architecten de inspiratie voor het ontwerp van de Kingdom Tower.

Megaflat wordt minimaal 1 km hoog Als de Kingdom Tower in 2019 is voltooid, steekt het spitse gebouw 1000 meter de lucht in – en misschien zelfs verder, want de bouwmaatschappij wil over de hoogte alleen loslaten dat die minimaal een kilometer bedraagt.

Hoogte beperkt door de bodem Aanvankelijk was de opdracht een gebouw neer te zetten van een mijl: 1609 meter. Maar de bodem bleek vol oude, poreuze koraalriffen te zitten. Na geotechnisch onderzoek werd de hoogte daarom aangepast tot 1000 meter.

Nieuwe recordhouder Wel wordt de Kingdom Tower 172 meter hoger dan de Burj Khalifa, het huidige grootste gebouw ter wereld.

Gratis poster: 10 megaflats

We hebben de bijzonderste wolkenkrabbers van 2020 samengebracht op één mooie poster, die je kunt uitprinten en ophangen.

Klik op de knop hieronder om de poster te downloaden. Dat is helemaal gratis, je hoeft alleen maar een profiel te hebben op de website van Wetenschap in Beeld.

LEES OOK: Het hoogste gebouw ter wereld