Golden Gate Bridge

Quiz: 10 beroemde bruggen

Welke kleur heeft de Golden Gate Bridge? Hoe kreeg de Brug der Zuchten zijn bijnaam? Test je kennis over wereldberoemde bruggen. Als je klaar bent kun je je vrienden uitdagen - als je durft!

4 oktober 2011 door Lars Thomas
De Golden Gate Bridge in San Francisco is een van de meest gefotografeerde bruggen ter wereld, vooral dankzij de speciale kleur ...?
De Sydney Harbour Bridge werd in 1932 voltooid en was een van de grootste bouwprojecten in Australië in die tijd. Wat is de plaatselijke bijnaam van de brug?
De Brooklyn Bridge in New York werd in 1883 in gebruik genomen. In 1884 gingen er geruchten dat de brug op instorten stond. Wat deed men om de mensen gerust te stellen?
De Forth Bridge in Schotland werd gebouwd van een materiaal dat in die tijd (de jaren 1880) geheel nieuw was. Waar werd de brug van gemaakt?
De brug over de Grote Belt in Denemarken heeft een lange geschiedenis. Hoeveel tijd zat er tussen de eerste plannen en de voltooiing?
De Tower Bridge in Londen ontstond uit een architectuurwedstrijd in 1876. De wedstrijd eindigde met een schandaal. Waarom?
De Pont Neuf in Parijs was in 1607 klaar en was volgens traditionele Romeinse stijl gebouwd. Toch was de brug een sensatie. Waarom?
De Ponte dei Sospiri in Venetië is wereldberoemd onder de bijnaam de Brug der Zuchten. Hoe kreeg de brug die bijnaam?
De Romeinse brug in de Spaanse stad Mérida staat na 2000 jaar nog steeds stevig in de rivier de Guadiana. Dit komt misschien omdat de fundamenten op een bijzonder ondergrond rusten. Welke?
De Tacoma Narrows Bridge in de Amerikaanse staat Washington heeft een merkwaardige geschiedenis. Welke?

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: