De wetenschap van 2016

Je mobiel laadt in 30 seconden op, het grootste vliegtuig ter wereld stijgt op en het Panamakanaal wordt breder. Er zitten een hoop technologische vernieuwingen aan te komen in 2016, en Wetenschap in Beeld licht een tipje van de sluier op.

Robot plukt je vruchten in 2016

Video

Mensen zullen steeds minder handwerk op het land doen. De landbouwrobot van het bedrijf Energid kan rijp van onrijp fruit onderscheiden en is in staat om citroenen te vinden die achter de bladeren verborgen zitten. Deze robot komt in 2016 op de markt.

In 2016 laadt je mobiel in 30 seconden

Video

Het Israëlische StoreDot is van plan zijn smartphonebatterij in 2016 op de markt te brengen. Dankzij chemische kristallen, zogeheten nanodots, kun je deze in een mum van tijd opladen.

Verbreed Panamakanaal opent in 2016

Video

Kijk hoe de enorme sluizen worden geïnstalleerd in de Midden-Amerikaanse modder. Het verbrede Panamakanaal opent in april 2016.

's Werelds grootste vliegtuig stijgt op

Video

Het vliegtuig Stratolaunch Carrier Aircraft is ontwikkeld om de ruimtevaart goedkoper te maken. Het moet raketten tot 8 à 10 kilometer hoogte brengen, waarna ze gelanceerd worden en op eigen kracht de atmosfeer verlaten. Met zijn spanwijdte van 117 meter is de Stratolaunch het grootste vliegtuig ter wereld.

De toekomst heeft nog meer in petto

Zonnebrand in pilvorm, baby's met drie ouders en treintunnels van meer dan 100 kilometer. 2016 heeft nog veel meer interessants te bieden, en hier lees je er alles over: