Quiz battle logo NL

Zo win je Quiz Battle

Quiz Battle is makkelijk te leren, maar dat betekent niet dat je er ook meteen goed in bent. Met deze trucs verhoog je je winkansen.

22 januari 2013 door Bonnier-meester in Quiz Battle'

Zoals elk goed spel is Quiz Battle gemakkelijk te leren, maar kost het tijd om er echt goed in te worden. Als je speelt met een tegenstander die evenveel parate kennis heeft als jijzelf, komt het aan op de tactiek.

Hieronder volgen tips en trucs om extra punten te verzamelen en ervoor te zorgen dat jij Quiz Battle wint. Sommige tips gelden alleen voor het standaardspeelbord, maar er zitten ook algemene adviezen tussen die op alle borden bruikbaar zijn.

Een goed begin is het halve werk

De basis voor de overwinning wordt al in de eerste paar beurten gelegd. Zet het spel naar je hand, en zorg ervoor dat je in de richting gaat van de x2- en x3-categorieën waar jij het best in bent.

Ga vanuit het startveld naar boven tot aan de zwarte rand, en buig af in de richting die voor jou het beste uitkomt. Zo voorkom je dat je tegenstander omkeert en de andere kant op gaat.

Beantwoord de vragen in de juiste volgorde

Als je meerdere vragen achter elkaar juist beantwoordt, krijg je extra punten. Zorg er dus voor dat je de vragen die jou het makkelijkst lijken, direct na elkaar beantwoordt.

Je krijgt extra bonuspunten als je meerdere vragen uit dezelfde categorie achter elkaar juist beantwoordt.

Vragen stapelen

Je kunt vragen uit dezelfde categorie met elkaar combineren door ze over elkaar heen te slepen. Je krijgt dan twee keer zo veel punten voor het juiste antwoord.

Het is belangrijk om meteen vanaf de eerste beurt vragen te stapelen, zodat je de bepalende extra punten kunt krijgen.

Schuif een vraag over een onderwerp waar je weinig over weet naar een vraag over een onderwerp waar je veel over weet. Zo hoef je de moeilijke vraag namelijk niet te beantwoorden.

Tel de velden en houd je tegenstander kort

De velden met x2 en x3 zijn heel belangrijk. Doe daarom niet alleen je best om zelf op deze velden terecht te komen, maar zorg er ook voor dat je tegenstander ze niet bereikt.

Als je met een combinatie van vragen op een x3-veld komt, krijg je zes keer zoveel punten als normaal. Wie dat klaarspeelt en potentieel duizenden punten scoort, is vrijwel zeker van de overwinning.

De truc is dat je elke beurt moet tellen hoeveel velden er tussen jouw laatste vraag en het volgende x2- of x3-veld zitten. Dat zijn er bij voorkeur zes, zodat je tegenstander het veld zelfs niet kan bereiken als hij alle vijf de vragen juist beantwoordt. Buig af en ga een andere kant op als daardoor de weg naar de belangrijke velden langer wordt.

De gevaarlijke reis naar het midden

Als het moment is aangebroken om naar het eindpunt van het spel midden op het bord te gaan, moet je de x3-velden die niet bij een bepaalde categorie horen voorzichtig benaderen.

Als je tegenstander op zo'n veld terechtkomt, kan hij een vraag kiezen uit een categorie waar hij goed in is, en zo vrijwel zeker een groot aantal punten scoren. Zorg er ook hier voor dat er na jouw beurt nog zes velden te gaan zijn naar het bonusveld, zodat je tegenstander het veld ook niet kan bereiken als hij alle vijf de vragen juist beantwoordt.

Soms heb je de punten van die x3-velden in het midden hard nodig. En als je te dicht bij zo'n vakje komt maar het net niet haalt, maakt je tegenstander kans op de punten. In dat geval kun je ervoor kiezen om je beurt via het menu te beëindigen voordat je alle vijf de vragen hebt beantwoord. Als je categorieën op je bord hebt waarin je je onzeker voelt, kun je zelfs zo onsportief zijn om ze 'verspelen', door zo’n vraag te kiezen en expres verkeerd te beantwoorden. Maar dat heb je niet van ons.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: