QuizBattle 2 - FAQ - mand i sofa spiller QB

Quiz Battle FAQ

Wat is nieuw in Quiz Battle 2? Kan ik in Quiz Battle 2 dezelfde gebruikersnaam gebruiken? Geldt mijn Premium-status ook in Quiz Battle 2?

Wat is Quiz Battle 2?

"Wetenschap in Beeld Quiz Battle 2 is de opvolger van Quiz Battle, dat door ruim 3 miljoen Noord Europeanen wordt gespeeld. U beantwoordt paratekennisvragen in verschillende categorieën en gebruikt uw strategisch inzicht terwijl u over het bord beweegt. U kunt kiezen voor het startpakket of, afhankelijk van uw belangstelling, voor één van de vele leuke vragenpakketten. U kunt Quiz Battle met uw vrienden of met willekeurige tegenstanders spelen. Laat u niet misleiden door het feit dat u zo aan de slag kunt, want Quiz Battle is misschien makkelijk te leren, maar moeilijk te beheersen."

Wat is nieuw in Quiz Battle 2?

Quiz Battle 2 is de opvolger van Quiz Battle en heeft de volgende nieuwe functies: a) een compleet nieuw design dat de speelervaring verbetert, b) nieuwe vragen van zowel gebruikers als de redactie van Wetenschap in Beeld, c) een compleet nieuw speelbord met veel variatie en nieuwe tactische mogelijkheden en d) een compleet nieuwe module voor uw eigen statistieken waarmee u kunt zien hoe u het ten opzichte van uw vrienden doet, in welke vragen u het beste bent en welke potjes de beste waren.

Kan ik mijn oude gebruikersnaam voor Quiz Battle 2 gebruiken?

Ja, je kunt met de gebruikersnaam die je voor Quiz Battle 1 gebruikt hebt, inloggen in Quiz Battle 2. Het maakt niet uit of je op je telefoon, tablet of op wibnet.nl gespeeld hebt.

Kan ik Quiz Battle 1 blijven spelen?

Nee, Quiz Battle 1 is niet meer in gebruik. Maar je kunt Quiz Battle 2 gratis downloaden op je smartphone of tablet (voor Android en iOS), en met je bestaande profiel inloggen. Dit kan ook als je de webversie van Quiz Battle hier op wibnet.nl gespeeld hebt.

Kan ik Quiz Battle 2 in mijn browser spelen?

Nee, je kunt Quiz Battle 2 alleen op Android of iOS spelen. Tot 1 januari 2015 kun je de webversie van Quiz Battle 2 hier spelen.

Geldt mijn Premium-status ook in Quiz Battle 2?

Premium bestaat niet meer in Quiz Battle 2. U kunt reclame afkopen en de nieuwe statistiekmodule en individuele borden en vragenpakketten kopen. U krijgt 10 Coinz in Quiz Battle 2 als u voorheen Quiz Battle Premium-gebruiker was.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten.

U kunt uw wachtwoord in het spel resetten. Op het inlogscherm na het ingeven van uw e-mailadres vindt u een knop “wachtwoord resetten”. Als u op deze knop drukt, sturen wij u een link toe waar u op moet klikken. De link leidt u naar een website, waar u een nieuwe toegangscode kunt kiezen. Zodra u een nieuwe wachtwoord hebt gekozen, kunt u naar het spel terugkeren en uw nieuwe wachtwoord gebruiken om in het spel te komen. Als dit niet lukt, moet u helaas een nieuwe gebruiker aanmaken met een nieuwe gebruikersnaam. Gebruik hiervoor een nieuw of ander e- mailadres dan het adres waarmee u de eerste gebruiker hebt aangemaakt. Wij kunnen profielen niet wijzigen of aanpassen. Als u uzelf opnieuw moet aanmelden met een nieuw e-mailadres, kunt u een fictief adres gebruiken als u geen ander adres hebt dan het adres dat u bij de eerste keer hebt gebruikt.

Ik kan niet inloggen.

Probeer eerst de app te verwijderen en opnieuw te installeren. Als dit niet lukt, heeft u 2 opties: 1. Ga naar wibnet.nl en login. Ga naar uw pagina en wijzig uw gebruikersnaam. Na 15 minuten probeert u nogmaals in te loggen in de app. 2. Als dat niet lukt, moet u helaas een nieuwe gebruiker aanmaken met een nieuwe gebruikersnaam. Gebruik hiervoor een nieuw of ander e- mailadres dan het adres waarmee u de eerste gebruiker hebt aangemaakt. Wij kunnen profielen niet wijzigen of aanpassen. Als u uzelf opnieuw moet aanmelden met een nieuw e-mailadres, kunt u een fictief adres gebruiken als u geen ander adres hebt dan het adres dat u bij de eerste keer hebt gebruikt.

Ik kan mijn gebruikersnaam niet wijzigen, mijn gebruikersnaam is “leeg”.

U moet helaas een nieuwe gebruiker met een nieuwe gebruikersnaam aanmaken. Gebruik hiervoor een nieuw of ander e- mailadres dan het adres waarmee u de eerste gebruiker hebt aangemaakt. Wij kunnen profielen niet wijzigen of aanpassen. Als u uzelf opnieuw moet aanmelden met een nieuw e-mailadres, kunt u een fictief adres gebruiken als u geen ander adres hebt dan het adres dat u bij de eerste keer hebt gebruikt.

Hoe wis ik een beëindigd spel?

Druk op het te wissen spel en druk op “Verwijder dit spel” rechts op de pagina. Dit moet voor alle spellen herhaald worden, die u wilt verwijderen.

Hoe vind ik een tegenstander?

Als u inlogt in Quiz Battle ziet u een knop met de tekst “Nieuw spel”. Na een druk op deze knop krijgt u een aantal keuzemogelijkheden om tegenstanders te vinden. De snelste manier om een medespeler te vinden, is een willekeurige tegenstander te kiezen.

Hoe speel ik tegen een vriend(in)?

Kies “Nieuw spel” om in het menu “Tegenstander selecteren” te komen. Als de gebruikersnaam van uw vriend(in) bekend is, kunt u deze met de functie “Gebruikersnaam zoeken” opzoeken. U kunt ook voor “Contact uitnodigen” kiezen om iemand uit uw adresboek uit te nodigen of “Nodig Facebookvrienden uit” om een Facebook-vriend(in) uit te nodigen.

Als uw vriend(in) al Quiz Battle speelt, kunt u een bord kiezen en een uitnodiging sturen. Anders ontvangt uw vriend(in) een uitnodiging met instructies voor het installeren van Quiz Battle. Als u een Facebook-vriend(in) kiest, krijgt hij of zij een bericht.

Ik krijg te makkelijke of te moeilijke vragen. Hoe wordt de moeilijkheidsgraad bepaald?

Quiz Battle probeert een goede speelervaring te bieden door de gestelde vragen op u af te stemmen. Als u veel vragen goed beantwoordt, daagt het spel u uit met moeilijker vragen. Als u veel vragen fout beantwoordt, zal het spel u makkelijkere vragen stellen.

Ik krijg dezelfde vragen, waarom?

Als u een vraag fout beantwoordt, krijgt u later in het spel een nieuwe kans om het goede antwoord te leren. Wij hebben duizenden vragen (die continu worden aangevuld), maar geen oneindig aantal. Als u het spel vaak speelt, kan het zijn dat u alle vragen al hebt gehad.

Hoe worden mijn punten berekend als ik een vraag goed beantwoord?

Een goed antwoord levert u een basisscore van 100 punten op. U kunt extra punten verdienen op basis van hoe vaak u achter elkaar een vraag goed beantwoord, een zgn. “streak”. U krijgt ook extra punten als u een vraag op een bonusveld met de juiste kleur zet. Uw streak-bonus wordt bovendien hoger als u alleen vragen in dezelfde categorie (kleur) beantwoordt. Kortom: hoe meer vragen u achter elkaar goed beantwoordt, hoe meer punten u krijgt.

Wat betekenen de verschillende gekleurde velden?

Alle vragen in Quiz Battle zijn opgedeeld in zes categorieën: • Geografie (blauw) • Geschiedenis (geel) • Sport en vrije tijd (oranje) • Wetenschap en natuur (groen) • Entertainment (roze) • Kunst en literatuur (bruin) Als u een vraag op een gekleurd veld met dezelfde kleur speelt, krijgt u bij een goed antwoord bonuspunten.

Er staat een fout in een vraag of de vraag is slecht geformuleerd. Kan ik dit ergens melden?

Gebruik “Rapporteer vraag” in het menu linksboven op het speelbord.

Waarom kan ik maximaal 5 keer van vraag wisselen?

Als u van vraag wisselt, wordt een vraag uit een andere categorie gesteld dan de te wisselen vraag. Aangezien er slechts zes categorieën zijn, kunt u maximaal 5 keer wisselen.

Kan ik met mijn eigen webbrowser spelen?

Nee, u kunt Quiz Battle alleen op iOS of Android spelen.

Hoe krijg ik meer punten?

Bij Quiz Battle is uw strategie minstens zo belangrijk als de vragen. Om uw tegenstander te verslaan, is het belangrijk dat u in uw eigen voordeel over het speelbord navigeert. Probeer de bonusvelden te bereiken en zorg ervoor, dat uw tegenstander hier niet in slaagt. Probeer vragen te bewaren, die bij de categorie-bonusvelden verderop in het spel passen. Kijk voor meer tips in het menu op het speelbord.

Wanneer is het spel klaar?

Het spel is klaar als een van de spelers bij de ster op het bord aankomt. De winnaar is degene die op dat moment de meeste punten heeft.

Waarom is Quiz Battle soms traag of antwoordt het niet?

Quiz Battle communiceert via internet met onze spelservers. Soms heeft uw telefoon een slecht bereik, waardoor zich vertragingen of onderbrekingen voordoen.

Als ik inlog, is mijn gebruikersnaam al in gebruik. Hoe kan dat?

Als u een ander mobiel toestel gebruikt, moet u uw toegangscode invoeren, zodat uw gebruikersnaam niet door iemand anders kan worden gebruikt. Daarom wordt u gevraagd om een e-mailadres en toegangscode voor uw account aan te geven. Als u op uw eerste mobiele toestel met Facebook bent ingelogd, moet u opnieuw met Facebook inloggen en onder “Settings” (tandwiel-icoon in linkerhoek) uw toegangscode invoeren. Nu hebt u een toegangscode die op uw nieuwe mobiele toestel kan worden gebruikt. Eventueel kunt u ook met het nieuwe mobiele toestel op Facebook inloggen.

Waar voer ik een toegangscode in?

In de lijst met spellen ziet u een kleine knop links bovenin die op een tandwiel lijkt. Met deze knop kunt u uw instellingen bekijken en uw toegangscode voor uw account invoeren.

Hoe pas ik mijn foto aan?

In de lijst met spellen ziet u een kleine knop links bovenin die op een tandwiel lijkt. Met deze knop kunt u uw instellingen bekijken, uw foto aanpassen, een e-mailadres invoeren of upgraden naar ‘No Ads’ Premium. Eventueel kunt u uw Quiz Battle-account aan Facebook linken, zodat automatisch uw profielfoto van Facebook wordt gebruikt. Druk hiervoor op het tandwiel-icoon in de linkerhoek en daarna op de knop “Verbind met Facebook”.

Kan ik op het platform Android spelen?

Wetenschap in Beeld Quiz Battle kan ook op Android worden gespeeld. Download de app in Google Play.

Wanneer komt er een versie voor Windows Phone?

Er zijn op dit moment geen plannen voor een versie voor Windows Phone, maar dit kan veranderen als wij hier verzoeken voor krijgen.

Wie heeft Quiz Battle 2 bedacht?

Quiz Battle is door Planeto bedacht in opdracht van Wetenschap in Beeld en Bonnier Publications.

Mijn gebruikersnaam is gelijk aan een inlognaam voor Wetenschap in Beeld?

Uw e-mailadres is gebruikt om een gebruikersaccount op de Wetenschap in Beeld website te maken, namelijk op wibnet.nl. Log in met dezelfde toegangscode als die u daar gebruikt.

Ik heb een nieuw profiel aangemaakt waarbij mijn Premium-variant en dus mijn € 2,69 zijn verdwenen. Wat moet ik doen?

Wij kunnen u hier helaas niet bij helpen, maar u kunt contact opnemen met App Store of Google Play.

Quiz Battle 2

Download Quiz Battle 2 voor je iPhone, iPad of Android-toestel. De app is gratis.

Download de app hier:

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: