contest ipad mini QB

Dit zijn de beste Quiz Battle-inzendingen

Bijna 600 mensen namen deel aan onze prijsvraag en zonden een vraag in voor Quiz Battle. Hier is de uitslag.

2 september 2013 door Anders Bruun

Wat is de kleur haar van een ijsbeer?

Dat is een goede vraag. Zelfs zo'n goede vraag dat de inzender, Sebastiaan van den Beld, de winnaar is van onze Quiz Battle-prijsvraag. Op het eerste gezicht lijkt het een belachelijk makkelijke vraag. Maar misschien ligt het wel een stuk ingewikkelder dan je denkt. En dat is precies wat we voor ogen hebben met onze vragen: ze zetten je aan het nadenken, en als het goed is, steek je er ook nog wat van op.

Paul McCartney en Johan Cruijff

Niet alle vragen van Quiz Battle hebben een wetenschappelijke insteek, en veel van de inzendingen waren prima op hun plaats geweest in Quiz Battle. Hier volgen een paar voorbeelden:

Welke kleinkinderen heeft de Beatle Paul McCartney op zijn schoot als hij 64 is? 1) John, Paul en George 2) Vera, Chuck en Dave 3) Jude, Pepper en Lucie 4) Charles, Toby en Daisy

Wat is een kwispedoor? 1) Een spuwpotje 2) Een oud hondenras 3) Iemand die gek is op quizzen 4) Een oude handveger

In welke periode van de WK-finale van 1974 kreeg Johan Cruijff een gele kaart? 1) In de eerste helft 2) In de tweede helft 3) In de rust 4) Na afloop

Maar wat is de haarkleur van een ijsbeer nou?

Om daar achter te komen, zul je Quiz Battle moeten spelen. De winnende vraag is aan het spel toegevoegd, dus je kunt hem op elk moment tegenkomen. En we blijven de quiz aanvullen met nieuwe, spannende en uitdagende vragen!

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: