6 schoolvakken waar Google bij kan helpen

THUISONDERWIJS: Ontmoet een dinosaurus in virtual reality, bezoek de meest actieve vulkanen ter wereld en reis naar Mars met de Curiosity Rover van NASA. Het virtuele educatieve universum van Google verdiept zich in biologie, geschiedenis en nog veel meer en biedt inspiratie voor thuisonderwijs tijdens de lockdown.

Natuur en techniek

Word wijzer over biodiversiteit

Leer meer over de biodiversiteit op aarde, waarom die zo belangrijk is en hoe ze op dit moment wordt bedreigd door klimaatverandering die wij zelf hebben veroorzaakt.

Maak ook kennis met enkele van de meest wonderbaarlijke dieren ter wereld, zoals de degenkrab, wiens blauwe bloed minieme hoeveelheden bacteriën kan detecteren, of het zeldzame schubdier dat zich kan oprollen tot een gepantserde bol.

Ontmoet de eerste vrouwelijke programmeur

Ga mee terug naar de 19e eeuw en lees het hele verhaal over de vrouwelijke wiskundige Ada Lovelace, die aan de wieg stond van de moderne computer.

Biologie

Bezoek ruim 20 miljoen dieren op sterk water

Het Natural History Museum in Londen heeft 22 miljoen dieren op sterk water in enorme glazen potten. En nu kun je met je kinderen een virtuele wandeling maken in de ondergrondse schatkamer.

Bekijk onder andere een gigantische inktvis die in zijn meterslange tank is bevroren in de tijd.

VR-ervaring: Kom heel dicht bij prehistorische zeemonsters

De Rhomaleosaurus was een reusachtige Plesiosaurus die 180 miljoen jaar geleden in zee leefde. Bekijk de prehistorische reus van heel dichtbij met een bijzondere VR-ervaring, waarbij je hem hoort grommen en hem vlak voor je langs ziet zwemmen.

Heb je hiervan genoten, dan kun je door met de enorme dinosaurus Giraffatitan, een van de grootste landdieren die ooit hebben geleefd.

Bekijk botten en fossielen uit een ver verleden

Google heeft ook een compleet thema over dinosaurussen, waar je diverse natuurhistorische musea over de hele wereld kunt bezoeken en botten en fossielen kunt bekijken van dieren die miljoenen jaren geleden op aarde heersten.

Natuurkunde

Oerknal: Sta aan het begin van het heelal

Wat gebeurde er vóór de oerknal, hoe ontstonden de eerste sterren en hoe kreeg het zonnestelsel vorm? Ervaar de geschiedenis van het heelal in augmented reality, rechtstreeks op je telefoon.

Zo komen we aan röntgenstraling

Lees en bekijk het ongelooflijke verhaal van de Duitse natuurkundige Wilhelm Conrad Röntgen, die op een avond bij toeval een nieuw soort straling ontdekte die een revolutie zou betekenen voor de geneeskunde.

Geschiedenis

Grot Chauvet gaat open in virtual reality

Gewoonlijk is hij niet toegankelijk voor publiek. Maar via virtual reality kun je een kijkje nemen in de Grotte Chauvet Pont d’Arc ofwel de grot Chauvet, die 36.000 jaar oude grotschilderingen bevat – de oudste die ooit zijn gevonden.

Verken zelf de geheimen van de grot en kom dichter bij dieren en mensen van vroeger.

Verhalen van het front van de Tweede Wereldoorlog

Betreed de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog en laat je aanraken door de geschiedenis. Met meer dan 60 verhalen kun je je urenlang verdiepen in de landen en mensen die met de verwoestende oorlog te maken kregen.

Aardrijkskunde

Bekijk de meest actieve vulkanen ter wereld

Reis met Google Earth naar 10 van de actiefste vulkanen op aarde en leer meer over een van de grootste natuurkrachten op onze planeet.

Volg de Curiosity Rover op weg door het landschap van Mars

Geen mens heeft nog voet op Mars gezet, maar nu kun je de rode planeet in virtual reality bezoeken. Met NASA’s Curiosity Rover als gids kun je het landschap van de verlaten planeet verkennen en ervaren.

Muziek

Componeer je eigen nummer

Volg muziekles vanuit je woonkamer en componeer je eigen muziekstuk in het muzieklaboratorium van Google. Speel met verschillende instrumenten, voeg stemmen toe en sla het nummer op je computer op om het steeds weer te beluisteren.