Natuurrampen

Natuurkrachten verwoesten alles
In korte tijd kan een natuurramp alles op zijn pad verwoesten en veranderen. Als de rampspoed toeslaat, is de schade groot en kunnen veel mensenlevens verloren gaan. Maar wat gebeurt er precies bij een tsunami, aardbeving, overstroming of vulkaanuitbarsting? En wat kunnen we doen om ons voor te bereiden, zodat de schade hopelijk binnen de perken blijft? Op deze pagina hebben we onze beste artikelen over natuurrampen bijeengebracht. Lees alles over de nietsontziende en onvoorspelbare krachten van de natuur en steek iets op over de nieuwste uitvindingen in de strijd tegen natuurrampen.
Lees meer over natuurrampen:
Steek iets op over aardbevingen en de schaal van Richter:
Lees alles over woeste winden en orkanen:

De ergste natuurrampen in de geschiedenis
In de loop der tijden hebben de verwoestende en dodelijke rampen die de natuur veroorzaakt talloze mensen het leven gekost. Met name Bangladesh en China hebben te maken gehad met veel van de ergste natuurrampen uit de geschiedenis.
De aardbeving in de Indische Oceaan in 2004 was een van de grootste natuurrampen van onze tijd. Deze zeebeving vond plaats bij het Indonesische eiland Sumatra.
De beving had een kracht van 9,3 op de schaal van Richter en veroorzaakte meerdere tsunami’s van soms wel 30 meter hoog aan de kust van acht Aziatische landen: Indonesië, India, Sri Lanka, Thailand, Myanmar, de Maldiven, Maleisië en Bangladesh. De tsunami’s zaaiden dood en verderf op zo’n 10 procent van het aardoppervlak en maakten circa 280.000 slachtoffers.
Zo werken dodelijke vloedgolven:
Bladzijde 1 /
3