Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Seksuelle partnere

Jonge vrouwen hebben meer seks

Mannen hebben over het algemeen gedurende hun leven meer sekspartners dan vrouwen. Dat komt misschien doordat het tot voor kort niet werd geaccepteerd dat vrouwen op seksueel gebied het initiatief namen. Maar nu nemen jonge vrouwen revanche.

De meeste mensen hebben gedurende hun leven minder sekspartners dan je misschien zou denken. De helft van alle mannen is met slechts zes verschillende vrouwen naar bed geweest, voor de helft van de vrouwen ligt dat cijfer op vier.

Mannen hebben twee keer zo veel sekspartners

De andere helft is een stuk minder terughoudend, want een op de drie mannen en een op de vijf vrouwen heeft minimaal 10 sekspartners gehad. Daardoor ligt het gemiddelde aantal partners in de statistiek vrij hoog, op 14 voor mannen en 7 voor vrouwen. Maar dat komt dus doordat de personen die vaak een nieuwe verhouding beginnen, zwaar meewegen.

Jonge vrouwen zijn losser

Vrouwen in de leeftijd van 25-34 jaar hebben de meeste verhoudingen. 30 procent van hen heeft met minimaal 10 verschillende mannen seks gehad. Bij de mannen heeft juist de categorie 45-54 jaar de meeste bedpartners: 43 procent van hen heeft met ten minste 10 partners de lakens gedeeld.

Dat kan betekenen dat de seksuele emancipatie, waardoor seks met meer verschillende partners acceptabeler is geworden, later heeft plaatsgevonden bij vrouwen en pas nu doorzet, terwijl mannen zich al langer vrij voelen om een promiscue levensstijl te hebben.

Lees ook:

Seks

INTIEME ZONE: De wetenschap geeft je 7 tips voor betere seks

12 minuten
Twee mensen hebben seks onder de dekens
Seks

INTIEME ZONE: Denken mannen elke 7 seconden aan seks?

1 minuut
Oxytocinespray
Seks

Hormoonspray maakt mannen aantrekkelijk

2 minuten

Log in

Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
Toon Verberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!

Reset wachtwoord

Geef je mailadres op, dan krijg je een e-mail met aanwijzingen voor het resetten van je wachtwoord.
Ongeldig e-mailadres

Voer je wachtwoord in

We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar

Nieuw wachtwoord

Enter a password with at least 6 characters.

Wachtwoord vereist
Toon Verberg