Veel seks maakt je ongelukkig

Doe je het elke dag met je geliefde? Daar moet je meteen mee ophouden! Meerdere keren seks per week is slecht voor je humeur.

Seks geluk

Deel je elke maandag, woensdag én zaterdag het bed met je geliefde? Dat kon wel eens te veel van het goede zijn.

Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat stellen die één keer per week sekshebben het gelukkigst zijn.

Onderzoek onder 30.000 Amerikanen

Deze conclusie is gebaseerd op drie onderzoeken onder meer dan 30.000 Amerikanen gedurende de afgelopen 40 jaar.

Bij een van deze onderzoeken beantwoordden 25.000 Amerikanen tussen 1989 en 2012 vragen over uiteenlopende onderwerpen, van godsdienst tot seks.

Paren bleken gelukkiger te zijn als ze vaker aan seks deden, maar tot op zekere hoogte: als een stel meer dan één keer per week seks had, daalde het geluk. Dit was niet afhankelijk van geslacht, leeftijd en de duur van de relatie.

De twee andere onderzoeken, waaraan respectievelijk 335 personen en 2400 echtparen deelnamen, lieten eenzelfde beeld zien.

Veel met elkaar naar bed maakt ongelukkig

Eerder dit jaar zagen onderzoekers aan de Amerikaanse Carnegie Mellon University dezelfde uitkomst bij een proef met 128 mensen tussen de 35 en 65, allen heteroseksueel en getrouwd.

De echtparen werden in twee groepen ingedeeld. Drie maanden lang veranderde de eerste groep niets aan zijn seksleven, terwijl de tweede het aantal keer seks verdubbelde.

Voor en na de test beantwoordden de proefpersonen talloze vragen over hun persoonlijkheid, gevoelens en libido. De uitkomst was verrassend. De groep die zijn seksleven had geïntensiveerd, genoot er minder van, had minder zin in seks en was minder gelukkig geworden.

Al deze onderzoeken keken uitsluitend naar stellen, dus het is niet bekend of singles zich ook beter wat kunnen inhouden.