Oralsex er den sikre vej til orgasme

Orale seks leidt eerder tot een orgasme

Orale seks geeft meer smaak aan je seksleven. En vooral vrouwen kunnen er profijt van hebben om hun partner de tong te laten gebruiken. Orale seks is voor veel vrouwen namelijk dé manier om een orgasme te krijgen.

1 april 2015 door Gorm Palmgren

Hoe ouder, hoe minder orale seks

Orale seks is tot ongeveer 45 jaar heel populair: 70 à 80 procent van de mensen doet aan deze vorm van seks. In deze leeftijdscategorieën is orale seks voor zowel mannen als vrouwen de populairste seksuele handeling.

Maar naarmate de leeftijd stijgt, lijkt de belangstelling om de geslachtsorganen van de partner te proeven, af te nemen. Vooral bij vrouwen loopt het snel terug. Slechts 19 procent van de vrouwen in de pensioenleeftijd doet aan orale seks, tegen 30 procent van de mannen.

Ouderen houden ook van orale seks

De cijfers houden echter geen rekening met het feit dat ouderen sowieso minder aan seks doen dan jongere mensen. Als je de resultaten goed bekijkt, ontstaat er een genuanceerder beeld.

Dan blijkt namelijk dat orale seks bij mensen van middelbare leeftijd en ouder bijna even populair is als vaginale seks.

Orale seks: orgasme (bijna) gegarandeerd

Volgens een Australisch onderzoek uit 2006 onder bijna 20.000 mannen en vrouwen is er een goede reden om aan orale seks te doen. Hieruit bleek namelijk dat vrouwen aanzienlijk makkelijker tot een orgasme komen als ze tijdens de daad ook oraal worden gestimuleerd.

Als haar partner mond en lippen gebruikt, is een orgasme vrijwel gegarandeerd (namelijk bij 90 procent), terwijl het bij slechts 40 procent zover komt als de penis in zijn eentje het werk moet doen.

Bij mannen maakt het niet zo veel uit wat er tussen de lakens gebeurt. Zij komen vrijwel altijd tot een hoogtepunt.

Een overzicht van de grootte van de penis van alle mannen ter wereld.

Vind jij orale seks lekker?

Doe – volledig anoniem – onze sekstest en vergelijk jouw seksleven met dat van anderen.

Bronnen

Sexual Practices at Last Heterosexual Encounter and Occurrence of Orgasm in a National Survey The Journal of Sex Research Volume 43, Number 3, 2006

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: