Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Neusspray is de nieuwe viagra

Eén keer snuiven en je hebt meer zin in seks, meer potentie en krachtiger zaadlozingen. Een neusspray die voor zogende vrouwen bedoeld was, kan het wondermiddel worden voor mannen met een haperend seksleven. Het geheim? Het hormoon oxytocine.

Op een dag in 2012 gaat de 32-jarige huisvader Mr. B naar de kliniek van psychiater Kai MacDonald aan de University of California.

Mr. B heeft last van sociale angst en gaat op het werk en privé nauwelijks sociale banden aan. De psychiater heeft net iets gelezen over proeven met het hormoon oxytocine, dat de geboorte en de melkproductie op gang brengt.

Kennelijk kan het ook verbetering brengen in de sociale omgang, en daarom schrijft MacDonald een neusspray met oxytocine voor, waar Mr. B ’s morgens en ’s avonds een snuifje van moet nemen.

Na een paar weken is het duidelijk dat Mr. B nog niet van zijn sociale angst af is. Hij heeft nog steeds moeite met contact maken. Wel is zijn seksleven er enorm op vooruitgegaan. Hij had nooit zo veel zin in seks, en als hij het al met zijn vrouw deed was zijn erectie niet bijster krachtig. Ook het hoogtepunt was een vrij tamme bedoening. Maar na de behandeling met oxytocine merken zowel de vrouw als de vrouwelijke collega’s van Mr. B dat hij met ze loopt te flirten; dat gedrag heeft hij nog nooit vertoond.

Mr. B vertelt de psychiater dat alle aspecten van zijn seksleven er plotseling flink op vooruit zijn gegaan: de zin in seks, de opwinding, de erectie en de daaropvolgende zaadlozing.

Lees ook:

Dinosaurus

T. rex beet als een krokodil

3 minuten
Ziektes

Afblijven! Daarom zit je aan je gezicht – en zo stop je ermee

4 minuten
Evolutie

Onze geschiedenis moet herschreven worden: misschien hebben we een nieuwe voorouder

7 minuten

Log in

Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
Toon Verberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!

Reset wachtwoord

Geef je mailadres op, dan krijg je een e-mail met aanwijzingen voor het resetten van je wachtwoord.
Ongeldig e-mailadres

Voer je wachtwoord in

We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar

Nieuw wachtwoord

Enter a password with at least 6 characters.

Wachtwoord vereist
Toon Verberg