Vrouwelijk libido

Mannen onderschatten libido van vrouwen

Vrouwen hebben wat minder zin in seks dan mannen, maar mannen hebben die neiging die zin te onderschatten. Dat leidt tot minder seks binnen relaties.

16 juni 2016 door Babak Arvanaghi

'Nu niet schat, ik heb hoofdpijn.'

Volgens het cliché zijn het meestal de vrouwen die nee zeggen als hun partner zin heeft in seks.

Maar volgens een nieuw onderzoek klopt dat niet helemaal en nemen mannen in een relatie niet vaak genoeg het initiatief voor seks. Ze onderschatten gewoonweg de zin in seks van hun partner.

Romantiek blijft in stand

Meerdere onderzoeken hebben in de loop der tijd aangetoond dat mannen over het algemeen meer seks willen dan vrouwen. Daardoor kan het frustrerend voor een man zijn wanneer hij niet genoeg seks krijgt in zijn relatie.

Het nieuwe onderzoek laat echter zien dat een verminderde seksuele activiteit als gevolg van een onderschatting van het libido van de vrouw een aantal voordelen heeft.

Zo draagt de onderschatting bij aan het versterken van de romantische band tussen de man en de vrouw, en hun seksleven blijft spannend. Als de man het lastig vindt om zijn vrouw tussen de lakens te krijgen, moet hij er meer moeite voor doen en haar steeds het hof maken.

Dat versterkt de relatie.

Te weinig seks is schuld van de man

Een ander voordeel is dat mannen minder vaak worden afgewezen als ze minder vaak het initiatief nemen. En dat is goed.

Het onderzoek toont ook aan dat relaties waarin een van de partners zich seksueel afgewezen voelt, het kwetsbaarst zijn.

De onderzoekers concluderen dat mannen in een relatie vaak vinden dat ze te weinig seks krijgen, maar dat is hun eigen schuld – en dat komt de relatie ten goede.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: