Shutterstock

Hoe krijg je als vrouw het beste een orgasme?

Zijn er standjes die vrouwen meer kans op een orgasme geven dan andere?

Waar mannen een vrijpartij doorgaans afsluiten met vuurwerk, is het voor veel vrouwen lastig om een orgasme te krijgen.

Daarom hebben wetenschappers van de gynaecologische kliniek van het New H Medical in New York onderzocht in welke standjes de clitoris het best gestimuleerd wordt en hoe de doorbloeding van het gevoelige orgaan verbeterd wordt.

Er werden vijf klassieke sekshoudingen getest: een met de vrouw boven, een in zithouding, twee met de man boven (met en zonder kussen onder haar bekken) en de laatste was doggystyle, waarbij de man de vrouw van achteren penetreert.

Stel offert zich op voor de wetenschap

De onderzoekers kregen hulp van een stel dat zich opofferde voor de wetenschap en seks had in de vijf genoemde standjes. Van tevoren en na afloop werd er een echografie van haar clitoris gemaakt om de doorbloeding vast te stellen.

Het bleek dat tijdens de missionarishouding met een kussen onder haar bekken de stimulatie en doorbloeding van de clitoris het beste waren.

Omdat er maar één vrouw onderzocht is, is het echter goed denkbaar dat het niet bij alle vrouwen hetzelfde werkt.

Missionarishouding geeft orgasme

Echografie laat zien welke standjes de doorbloeding van de clitoris stimuleren en daarmee de kans op een orgasme verhogen.

© Shutterstock/Cerē

1. Doggystyle werkt niet

Als de man haar van achteren penetreert, wordt de clitoris minimaal gestimuleerd. Uit de scans bleek dat de doorbloeding van de clitoris nauwelijks verandert na 10 minuten doggystyle.

© Shutterstock/Cerē

2. Cowgirl verhoogt de kans

Met de vrouw bovenop maakt de clitoris contact met de huid van de man. De druk op haar bekken heeft dezelfde richting als haar bewegingen, wat de doorbloeding bevordert.

© Shutterstock/Cerē

3. Missionaris wint

In de missionarishouding is er ook contact tussen de clitoris en de huid van de man, terwijl zijn stoten de doorbloeding flink verhogen. Een kussen onder haar bekken vergroot het effect.