Penis topbilled

Afrikanen zijn het grootst geschapen

De grootste penis ter wereld, 17,9 centimeter in erecte toestand, behoort toe aan mannen in de Democratische Republiek Congo. Een grote penis staat echter niet garant voor goede seks.

30 maart 2017 door Lotte Juul Nielsen

's Werelds grootste penis is zwart

Zwarte mannen zijn groot geschapen – in elk geval volgens een onderzoek uit 2014.

De mannen in het Centraal-Afrikaanse land Congo kunnen bogen op de grootste penis ter wereld. De gemiddelde lengte van de penis is daar 17,9 centimeter in erecte toestand.

Penis van Latino's staat op nummer twee

Het onderzoek laat duidelijk zien dat zwarte Afrikanen en latino's uit Zuid-Europa en Zuid-Amerika de grootste penis hebben, terwijl Aziaten – vooral die uit Zuidoost-Azië – er bekaaid afkomen.

De penis van een Afrikaanse man is gemiddeld bijna twee keer zo lang als die van een Nepalees. Bij die laatste meet een volledig opgerichte penis slechts 9,3 centimeter.

VERKEN HET LICHAAM met een abonnement op Wetenschap in Beeld

PENIS-LENGTE: Afrikanen zijn het grootst geschapen, maar Aziatische mannen hebben meer ruimte in hun onderbroek. 

Geen betere seks met grotere penis

De onderzoekers denken dat een kleine of grote penis geen evolutionair voordeel betekent en dat de verschillen in penislengte in de verschillende werelddelen op toeval berust.

Vergelijk het met de lengte van het lichaam als geheel: wetenschappers hebben geen evolutionaire verklaring voor het feit dat Japanners bijvoorbeeld kleiner zijn dan Amerikanen, of dat de Afrikaanse Masaï veel langer zijn dan naburige volkeren.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: