U.S. Navy
Onverklaarbaar vliegend object

Klokkenluider roept de VS op bewijs voor ufo’s openbaar te maken

Volgens een oud-medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst hebben de VS buitenaardse ruimteschepen in hun bezit.

Een klokkenluider beweert dat Amerika ‘intacte en gedeeltelijk intacte’ buitenaardse ruimteschepen bewaart, en nu worden de VS opgeroepen het bewijs daarvan openbaar te maken.

Dat nieuws staat in The Guardian.

De klokkenluider, voormalig inlichtingenofficier David Grusch, deed zijn verhaal bij het medium The Debrief.

Hij is als werknemer verantwoordelijk geweest voor het analyseren van ongeïdentificeerde verschijnselen voor het Amerikaanse ministerie van Defensie.

UAP, de afkorting van ‘unidentified anomalous phenomena’ (ongeïdentificeerde abnormale verschijnselen), heeft de afgelopen jaren de benaming ufo vervangen – ‘ongeïdentificeerd vliegend object’.

‘Er is geen sprake van een prozaïsche oorsprong of identiteit. Er zitten intacte en gedeeltelijk intacte vaartuigen bij,’ zegt David Grusch volgens The Guardian tegen The Debrief.

Die uitspraken deed hij nadat het Amerikaanse leger in 2021 een rapport had gepubliceerd over 140 eerdere observaties van uap’s die niet verklaard kunnen worden.

Dat rapport werd gepubliceerd nadat er opnames van het leger waren gelekt waarop onverklaarbare dingen waren te zien.

Rond dezelfde tijd lieten piloten van de Amerikaanse luchtmacht weten dat ze regelmatig merkwaardige vaartuigen boven de Amerikaanse kust tegenkwamen.

Volgens David Grusch worden de bewijzen hiervoor achtergehouden voor het Amerikaanse Congres, wat tegen de regels is.

Hij beweert dat hij op het matje geroepen werd door ambtenaren toen hij probeerde de top secret informatie over de vaartuigen naar het Congres te sturen.

Maar hij heeft niet verteld welke straf hij daarvoor heeft gekregen.

David Grusch geeft toe dat hij zelf geen buitenaardse vaartuigen heeft gezien. En hij zegt ook niet waar ze bewaard zouden worden.

Grusch zegt dat meerdere bronnen die de objecten wel hebben gezien, informatie met hem hebben gedeeld.

Een woordvoerder van NASA zegt tegen The Guardian dat een van de hoofddoelen van de ruimtevaartorganisatie is om buitenaards leven te vinden.

‘Maar tot dusver heeft NASA geen betrouwbaar bewijs gevonden voor buitenaards leven. Ook is niet bewezen dat de uap’s buitenaards zijn,’ zegt de woordvoerder.

‘We zijn niet alleen’

The Debrief heeft met meerdere oud-collega’s van David Grusch gesproken, en allemaal onderschrijven ze zijn betrouwbaarheid.

Jonathan Grey, ambtenaar bij het Amerikaanse National Air and Space Intel Center (Nasic), bevestigt volgens The Guardian aan The Debrief dat er ‘exotische materialen’ bestaan.

‘We zijn niet alleen,’ voegt hij eraan toe.