Waarom zijn sommige mensen slimmer dan anderen?

Genen spelen een beslissende rol bij hoe intelligent we worden. Maar gelukkig zijn er diverse dingen die je zelf kunt doen om je hersenen te oefenen en hoger op de intelligentieladder te komen.

KlogefolkTOP

Intelligentie is in de eerste plaats een aangeboren eigenschap die wordt bepaald door onze genen. Deze zorgen ervoor dat onze hersenen zich nieuwe kennis eigen kunnen maken en dat we slimmer kunnen worden. Daarnaast kun je je intelligentie vergroten door te lezen, luisteren en problemen op te lossen.

Uit onderzoeken blijkt dat het genetische aspect van intelligentie 50 tot 75 procent bedraagt, maar het verband is zeer ingewikkeld.

Jeugd speelt een rol

Een kind dat bij de geboorte zeer intelligent is, maar tijdens de jeugdjaren niet wordt gestimuleerd, zal zijn of haar intelligentie niet ontwikkelen en niet bijzonder slim worden.

Daarentegen kan een minder intelligent kind dat bij het leren wordt gestimuleerd en gesteund zijn of haar intelligentie versterken en uiteindelijk slimmer worden dan het intelligente kind.

TEST je IQ hier:

Wetenschap in Beeld heeft de meest nauwkeurige en wetenschappelijk gevalideerde IQ-test op internet ontwikkeld - aan de hand van de universeel erkende WAIS-III-test (Wechsler Adult Intelligence Scale III).

Dit is het dichtste wat je ooit zult komen bij een nauwkeurige meting van je IQ.

>>DOE HIER DE IQ-TEST!

Iq test ny splash 2