Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hersenen

Het brein is ons belangrijkste gereedschap

Het brein is een soort controlecentrum voor kennis, gedachten, gedrag en handelingen. Het vormt de kern van functies zoals geheugen, empathie, reukvermogen, taal en nog veel meer. De hersenen zijn verdeeld in een linkerhelft en een rechterhelft. De linkerhersenhelft bestuurt de rechterkant van het lichaam, maar ook de taalfunctie en de analytische kwesties, terwijl de rechterhersenhelft de linkerkant van het lichaam bestuurt en het overzicht houdt. Maar waaruit bestaan de hersenen? Hoe beïnvloedt hasj je brein? En wat betekent het als de hersenen dromen? Dit zijn enkele van de vragen waarop je hier een antwoord krijgt.

De functies van de hersenen

De hersenen bestaan uit de grote hersenen, de kleine hersenen en de hersenstam. Ze bevatten miljarden zenuwcellen die een netwerk van verbindingsdraden vormen. De grote hersenen bestaan uit de hersenschors: de plooien waarmee de hersenen meestal worden afgebeeld en die de hele schedel vullen. De hersenschors van de grote hersenen slaat de intellectuele functies op waarmee de mens kan denken en spreken. De kleine hersenen sturen de bewegingen en het evenwicht van het lichaam aan. De hersenstam regelt functies zoals ademhaling, reflexen en slikken.

Log in

Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
Toon Verberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!

Reset wachtwoord

Geef je mailadres op, dan krijg je een e-mail met aanwijzingen voor het resetten van je wachtwoord.
Ongeldig e-mailadres

Voer je wachtwoord in

We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar

Nieuw wachtwoord

Enter a password with at least 6 characters.

Wachtwoord vereist
Toon Verberg