Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Daarom zijn antioxidanten goed voor je

Antioxidanten zijn chemische stoffen die roestvorming voorkomen – maar ze komen ook van nature voor in bepaalde levensmiddelen en kunnen een zeer gunstig effect op je lichaam hebben.

Shutterstock

Een antioxidant is een chemische verbinding die oxidatie voorkomt.

Bij oxidatie geeft een stof elektronen af, bijvoorbeeld door zich aan zuurstof te binden.

De laatste jaren zijn antioxidanten een bekend begrip geworden op het gebied van voeding, omdat ze vrije radicalen neutraliseren.

Die beschadigen onze cellen, eiwitten en ons DNA, wat kan leiden tot snellere veroudering, ontstekingen en in het ergste geval ziekten als kanker.

Bepaalde etenswaren, waaronder blauwe bessen en cranberry’s, hebben een hoge concentratie antioxidanten.

Daarom zijn ze ingelijfd bij de zogeheten superfoods, levensmiddelen die bijzonder positieve effecten zouden hebben voor de gezondheid.

© Shutterstock

Lees ook:

støvmide
Gezondheid

Zo vaak moet je je bed verschonen

4 minuten
Gezondheid

Bacteriën vieren feest in je handdoek

3 minuten
Gezondheid

Appel- of peervorm? Je lichaam verraadt het risico op voortijdig sterven

3 minuten

Log in

Ongeldig e-mailadres
Wachtwoord vereist
Toon Verberg

Al abonnee? Heb je al een abonnement op ons tijdschrift? Klik hier

Nieuwe gebruiker? Krijg nu toegang!

Reset wachtwoord

Geef je mailadres op, dan krijg je een e-mail met aanwijzingen voor het resetten van je wachtwoord.
Ongeldig e-mailadres

Voer je wachtwoord in

We hebben een mail met een wachtwoord gestuurd naar

Nieuw wachtwoord

Enter a password with at least 6 characters.

Wachtwoord vereist
Toon Verberg