Shutterstock
Mand har svedpletter under armene

6 dingen waardoor je volgens de wetenschap onaantrekkelijk wordt

Je lichaamstaal, hormonen en geur. Volgens de wetenschap zijn er veel dingen waar je aan moet denken als je niet lelijk over wilt komen.

1. Ga op tijd naar bed

Het woord ’schoonheidsslaapje’ is niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Te weinig slaap kan andere mensen wegjagen.

Dat concludeert een studie uit 2010, waarbij mensen die 31 uur niet hadden geslapen op een groep proefpersonen minder aantrekkelijk, minder gezond en triester overkwamen.

2. Denk aan je lichaamstaal

Het kan een goed idee zijn om af en toe je lichaamstaal te controleren.

Door een gesloten houding met je armen over elkaar en opgetrokken schouders kun je namelijk minder aantrekkelijk overkomen.

Dat toont een studie uit 2016 aan, waarbij mensen met een open houding op hun profielfoto veel succesvoller waren op diverse datingsites dan mensen met een gesloten houding.

Vooral uitgestrekte handen of armen die in de lucht een 'V' vormen, doen het goed op datinggebied.

3. Vermijd stress

© Shutterstock

Stress is niet alleen schadelijk voor je gezondheid, maar kan er ook voor zorgen dat je moeite hebt om de ware te vinden.

Een studie uit 2013 toont aan dat vrouwen die een hoog niveau van het stresshormoon cortisol in hun bloed hadden, minder goed in de markt lagen bij heteroseksuele mannen.

4. Een glimlach zegt niet alles

Volgens het gezegde is een glimlach de kortste weg tussen twee mensen.

Maar niet als je het de wetenschap vraagt.

In een grote studie uit 2011 vroegen onderzoekers meer dan 1000 personen hoe aantrekkelijk ze de mensen op een aantal foto's vonden.

En het was duidelijk dat vrouwen zich minder aangetrokken voelen tot mannen die veel glimlachen en meer tot mannen die trots uitstralen.

Aan de andere kant voelen mannen zich meer aangetrokken tot vrouwen die veel glimlachen en minder tot vrouwen die er trots uitzien.

5. Maak geen flauwe grappen

© Shutterstock

Je afgezaagde en flauwe grappen moet je maar even thuislaten de volgende keer dat je bij het licht van een kaars indruk probeert te maken op een date.

Een studie uit 2009 toont aan dat een slecht of helemaal geen gevoel voor humor minder aantrekkelijk wordt gevonden. En of je man of vrouw bent speelt daarbij geen rol.

6. Controleer je oksels

Mand har svedpletter under armene
© Shutterstock

Het spreekt vanzelf dat een muffe geur uit je oksels geen lange rij potentiële partners oplevert.

Maar wist je dat je ook niet al te vertrouwd moet ruiken? Wij mensen zoeken partners die genetisch niet te veel maar ook niet te weinig van ons verschillen.

En die beslissing wordt onbewust aan de hand van onze lichaamsgeur genomen.