1. Vochtige hitte bedreigt de mens

In de landen rond de Perzische Golf bedreigen stijgende temperaturen en een hoge luchtvochtigheid het leven in grote steden als Doha, Dubai en Abu Dhabi.
Als zweet op je huid verdampt, wordt er warmte afgevoerd. Maar door een hoge luchtvochtigheid wordt dit proces onmogelijk gemaakt. Als je huid niet onder de 35 graden kan blijven, dan stijgt de kerntemperatuur van je lichaam.
In 2015 publiceerden onderzoekers van het MIT en Loyola University in de VS een onderzoek dat aantoonde dat de temperaturen in het gebied in de loop van deze eeuw een levensgevaarlijk niveau kunnen bereiken.
2. Benzine verdampt op weg naar de tank

In januari 2013 was het in de Zuid-Australische stad Oodnadatta zo warm dat de tankstations in de stad geen benzine meer konden verkopen, omdat die verdampte voordat hij in de tank van de auto’s belandde.
Automobilisten moesten tot ’s nachts of ’s ochtends vroeg wachten voordat ze weer benzine in hun auto konden doen.
Lees ook: 10 verrassende gevolgen van de opwarming van de aarde
Warme lucht dwingt passagiers uit het vliegtuig

Hitte op de landingsbaan kan ertoe leiden dat vliegtuigen aan de grond moeten blijven of om moeten keren en op een ander vliegveld moeten landen.
Warme lucht is ijler dan koude en zorgt voor minder opwaartse kracht. Als de temperatuur boven de 40 graden komt, kunnen piloten zich gedwongen zien om het vliegtuig lichter te maken door goederen te lossen of passagiers af te zetten.
In juni 2013 werden 15 passagiers in London City Airport verzocht om het vliegtuig te verlaten, omdat het er te warm was.