theme

Missie Mars: Drie landen zoeken naar leven

In 2020 schrijven we Marsgeschiedenis. Deze zomer staat onze buurplaneet op de perfecte positie ten opzichte van de aarde. Die kans grijpen drie landen aan met elk hun eigen missie. Het wordt druk, want er vertrekken maar liefst zes vaartuigen: twee ruimtesondes, een landingsvaartuig, twee rovers en een minihelikopter. Het doel is simpel: zoeken naar leven op Mars – en voorbereidingen treffen voor onze kolonisatie van de planeet.

Nu gebeurt het: Missie bereikt Mars
Mars

Nu gebeurt het: Missie bereikt Mars

De allereerste Marsmissie van de Verenigde Arabische Emiraten bereikt Mars vandaag. De sonde Hope zal ons onder meer een weersvoorspelling geven vanaf Mars. De Hope is de eerste van drie grote Marsmissies, die allemaal deze weken de rode planeet bereiken.

5 minuten

Drie missies gaan nu achter leven op Mars aan
Mars

Drie missies gaan nu achter leven op Mars aan

Binnen een paar weken zijn er drie ruimtemissies op Mars aangekomen. Ze zijn klaar om te snuffelen en te boren naar het definitieve bewijs in een 45 jaar oud raadsel: wemelde het op Mars van het leven – en bruist het er nu nog?

11 minuten

Chinese Marsrover is opgestegen
Mars

Chinese Marsrover is opgestegen

Donderdagochtend vroeg is de grote Marsmissie van China van start gegaan en is de reis naar onze buurplaneet begonnen. Over zeven maanden landt de rover van 240 kilo en gaat hij op zoek naar leven.

3 minuten

Grote rover is geland op Mars
Perseverance
Mars

Grote rover is geland op Mars

De grootste rover aller tijden is geland op Mars, waar hij naar leven moet zoeken.

6 minuten