© NASA

Maak een ruimtewandeling: verken het rode landschap van Mars in virtual reality

Ervaar de dramatische landing van de Curiosity op Mars en bezoek de plekken waar NASA de planeet in kaart heeft gebracht. Op basis van ruim 200.000 foto’s heeft Google een wandeling over de rode planeet samengesteld – die je vanuit je luie stoel kunt maken.

16 november 2017 door Jakob Mikael Espersen

Zou je heel graag eens een kijkje nemen op Mars, maar kom je niet in aanmerking om er met de eerste astronauten naartoe te worden gestuurd? 

Dan kun je nu de buurplaneet van de aarde op een andere manier bezoeken. 

In samenwerking met Google maakte NASA Access Mars – een uitstapje in virtual reality naar de rode planeet.  

Breng de Curiosity een ruimtegroet

Access Mars is samengesteld op basis van foto’s die de rover Curiosity maakte.  

De Curiosity landde in 2012 op Mars en begon meteen plaatjes te schieten met zijn camera. Tot nu toe ontving NASA meer dan 200.000 foto’s van de rover. 

Mis nooit meer het belangrijkste wetenschappelijke nieuws – ontvang de NIEUWSBRIEF van Wetenschap in Beeld rechtstreeks in je mailbox

De foto’s zijn eerder gebruikt om een 3D-model voor wetenschappers te maken, maar nu heeft Google er een echt toeristisch uitstapje van gemaakt.  

In Access Mars legt een NASA-medewerker uit waar je precies rondloopt, en een aantal van de belangrijkste ontdekkingen van NASA zijn opgenomen in de wandeling. 

NASA werkt het landschap bij wanneer de Curiosity nieuwe foto’s naar de aarde stuurt.  

De Curiosity verplaatst zich voortdurend, en je kunt de dappere fotograaf begroeten op de plaats waar hij zich op dat moment daadwerkelijk bevindt.

VR-bril voor de volledige ervaring

Access Mars staat online en je kunt meteen naar het Marslandschap afreizen zonder iets te installeren, maar met een virtual reality-bril wordt het Marsbezoek pas echt spectaculair.

Nú krijg je een fraaie virtual reality-bril en zes nummers van Wetenschap in Beeld voor € 29,95.

De wandeling naar Mars is een fluitje van een cent met de VR BOX. Doe je smartphone in de bril en je bevindt je meteen op de rode planeet of in een andere virtuele wereld.  

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: