Zeven topbestemmingen van het zonnestelsel

Piramides zijn zó vorige eeuw. Toeristen van de toekomst gaan de ruimte in. Maar het duurt nog wel een paar honderd jaar voordat we de technologie hebben om de 15 kilometer hoge ijsmuur op Miranda of de geisers op de ijsmaan Enceladus te bezoeken. Wij geven je vast een voorproefje met de zeven topbestemmingen in het zonnestelsel.

Miranda Illustration

Voor de toeristen van de toekomst zijn de zeven wereldwonderen niets bijzonders meer. De echte topbestemmingen bevinden zich dan in de ruimte.

De schitterende diamant van Uranus

Je moet drie miljard kilometer reizen om de maan Miranda van Uranuste bereiken. De hoofdattractie, de 10 à 15 kilometer hoge ijsmuur, is zo steil dat je hem niet op de aardse manier kunt beklimmen. Met een ruimtescheepje vlieg je naar de top van de muur. Je trekt een ruimtepak met kleine raketmotoren aan en springt over de rand.

Het Groenland van het zonnestelsel

Het Saturnusmaantje Enceladus ziet eruit als een witte planeet van ijs. De kapitein van het ruimteschip zal over de enorme geisers vliegen die uit de beroemde strepen – een groevenstelsel bij de zuidpool van Enceladus – omhoog spuiten. Bij een van deze groeven worden de toeristen aan land gezet. Ze wandelen – of beter gezegd zweven – naar de rand van de groeve, en baden in de stoom van een geiser.

Extreme vakantie voor waaghalzen

Neem je graag wat risico, dan kun je een reisje naar de vulkanische maan Io overwegen. Door de enorme getijkrachten van Jupiter en de naburige manen Europa en Ganymedes is het oppervlak voortdurend in beweging. Grote zwavelvulkanen barsten onafgebroken uit. We zien meren van lava en gesmolten zwavel, en bergen die wel 17 kilometer hoog zijn. Maar kijk uit: de straling is er dodelijk.

Ga op ontdekkingsreis

Op onze interactieve illustratie kun je de zeven wonderen van het zonnestelselvan dichtbij bekijken.

Achter de vergrootglaasjes vind je meer informatie, foto's en videofragmenten.

Om de illustratie te bekijken, dien je een profiel aan te maken op onze website. Dit is gratis en kost niet veel tijd.