NASA vroeg internet om teksten voor de ruimte

Duizenden gebruikers van sociale media hebben een tekst voorgesteld om naar de Voyager te sturen naar aanleiding van het 40-jarig jubileum van de sonde.

Berichten aan de ruimte:

De gebruikers zijn creatief geweest in hun voorstellen voor een tekst die naar de Voyager gestuurd kan worden – en naar ruimtewezens die de sonde mocht ontmoeten.

© Shutterstock, Twitter

Op 5 september dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat de ruimtesonde Voyager 1 werd gelanceerd. Op 25 augustus 2012 verliet hij ons zonnestelsel en vandaag de dag is de sonde het verste door mensen gemaakte object in de ruimte.

De Voyager bevat informatie over de aarde, waaronder 115 foto's en muziek van onder anderen Mozart, Beethoven en Chuck Berry – op 8 LP's van verguld koper. De informatie moet potentieel intelligent buitenaards leven iets over onze aarde vertellen.

Om het 40-jarige jubileum van de lancering te vieren wil NASA de sonde een bericht sturen. Deze tekst komt dan bij de berichten die de Voyager al heeft meegekregen.

Gebruikers van sociale media als Twitter, Instagram en Facebook kregen de mogelijkheid om een voorstel te doen voor het bericht aan de ruimte. Later kan gestemd worden op de boodschap die verstuurd moet worden.

Hoop op naaktfoto's, kaas en nieuwe vriend(in)

Heel creatief waren de teksten waarin gevraagd werd of de Voyager naaktfoto's van ruimtewezens kon sturen, als de sonde die tegenkomt.

Ook hopen mensen op een vriend of vriendin uit de ruimte, die ze dan meteen van de aarde kan halen, of dat de Voyager omkeert en lekkernijen meebrengt.

© Twitter

Bedankje voor trouwe dienst

Sommige mensen maken van de gelegenheid gebruik om de Voyager te bedanken voor 40 jaar trouwe dienst. Andere vinden felicitaties niet op hun plaats ... En een enkeling wijst zijn moeder erop dat hij heus wel een eind kan komen met zijn tweets.

En verder zijn er veel mensen die de Voyager succes wensen op zijn verdere reis.