Youtube

VS geven video’s vrij: ‘Ongeïdentificeerde luchtverschijnselen’ zijn echt

In 2017 doken er videobeelden op van raadselachtige vliegende objecten. Nu geeft het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, de officiële beelden van de zogeheten ‘ongeïdentificeerde luchtverschijnselen’ vrij, waarmee definitief is bevestigd dat ze authentiek zijn. De vraag blijft: wat is er gefilmd?

In 2015 registreerden Amerikaanse straaljagerpiloten enkele vliegende objecten met hun infraroodcamera’s. Dat is op zichzelf niet zo gek, maar deze objecten leken de grenzen van de moderne vliegtuigtechniek te overstijgen.

Zo konden ze bijzonder snel optrekken en draaiden ze rond in de lucht zonder uit koers te raken.

‘Look at this thing! It's rotating!!’ Bekijk de video-opname van Amerikaanse straaljagerpiloten:

In totaal zijn er drie video’s opgenomen van de objecten, en toen die in 2017 en 2018 in de openbaarheid kwamen, was er veel scepsis over de echtheid ervan. Maar in 2019 liet de Amerikaanse marine weten dat de beelden authentiek waren en nu heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie, het Pentagon, de officiële video’s vrijgegeven.

Het Pentagon doet dit ‘om misverstanden bij het publiek over de authenticiteit van het circulerende beeldmateriaal en over de vraag of er meer achter de beelden zit, op te helderen,’ aldus woordvoerster van het ministerie van Defensie Sue Gough.

De Amerikanen noemen de objecten ‘ongeïdentificeerde luchtverschijnselen’ – ofwel: ze weten niet wat het zijn.

Wat zijn de theorieën?

De bekendmaking van de Amerikaanse marine en het Pentagon bracht natuurlijk tal van speculaties teweeg over een mogelijke buitenaardse oorsprong van het verschijnsel.

Er zijn echter ook andere, meer voor de hand liggende theorieën, bijvoorbeeld dat de objecten deel uitmaken van een topgeheim droneprogramma.

Anderen denken dat het mogelijk om een optische illusie gaat of dat de apparatuur van de straaljagerpiloten gewoonweg niet goed functioneerde. Beide theorieën zijn echter lastig te bewijzen omdat de objecten meerdere keren en door meerdere piloten gezien zijn.