Jabberocky

Vier onvoorstelbare ufotheorieën

De piramiden zijn door aliens gebouwd. Ufo’s ontvoeren willekeurige mensen en graancirkels zijn kunst van buitenaardse wezens. Dit zijn 4 hardnekkige complottheorieën over ufo’s.

Complottheorie 1: Amerikaanse luchtmacht onderzoekt aliens op legerbasis

Area 51 ingang
© X51

In 1947 stortte er een ufo neer in Roswell, New Mexico. De Amerikaanse luchtmacht bracht de wrakstukken en lijken naar de geheime militaire basis Area 51 in de staat Nevada.

Sindsdien proberen wetenschappers hier meer te weten te komen over de ruimtewezens en in het bijzonder over hun technologie.

Een belangrijke bron is natuurkundige Bob Lazar. Eind jaren 1980 vertelde hij dat hij neergestorte ufo’s had geanalyseerd op de zeer geheime ondergrondse basis S4. Hij beweerde dat hij al jaren probeerde uit te zoeken hoe ufo’s vliegen.

Complottheorie 2: Graancirkels zijn ufokunst

© Jabberocky

Sinds er in de 17e eeuw voor het eerst graancirkels verschenen in Europa, hebben de opvallende patronen tot allerlei fantasievolle verklaringen geleid.

De geometrische complexiteit en precieze patronen zouden een teken zijn dat graancirkels onmogelijk door mensen kunnen zijn gemaakt. De theorie won terrein toen bleek dat het platgelegde graan omgebogen was en niet gebroken.

Complottheorie 3: Aliens bouwden de piramiden

© Nina Aldin Thune

Ruim 4000 jaar geleden zou de mens nog niet in staat zijn om zulke fantastische bouwwerken als de piramiden in Egypte te maken.

Daarom zijn complotdenkers van mening dat de piramiden het werk zijn van buitenaardse bezoekers.

De reden? De piramiden doen dienst als bewakingsapparatuur waarmee de ruimtewezens ons in de gaten kunnen houden.

Complottheorie 4: Ufo’s ontvoeren mensen om op ze te experimenten

© Daniela Realpe/ Pixabay

Op 5 november 1975 werd de 22-jarige bosbouwer Travis Walton in de bergen van Arizona door een ufo ontvoerd.

Hij bleef vijf dagen weg en keerde toen angstig en verward terug.

Walton wist nog precies wat er was gebeurd en vertelde dat hij door aliens gevangen was gehouden en onderzocht. Hij onderging succesvol meerdere leugendetectortests en houdt nog steeds vast aan zijn verhaal.

Vele duizenden – misschien alleen in de VS zelfs al bijna vier miljoen – mensen hebben verhaald van vergelijkbare ontvoeringen door ufo’s. Sommigen beweren zelfs seksueel contact te hebben gehad met de buitenaardse wezens.