United States Navy

Binnenkort landt het uforapport: Dit weten we al

Uitgelekte informatie geeft ons al een voorproefje van wat we kunnen verwachten van het uforapport van het Pentagon. Hier is een overzicht.

Op 28 december ondertekende Donald Trump een gigantisch coronaviruspakket van bijna 1900 miljard euro.

Het hulppakket bevatte een merkwaardige eis aan de mensen in het vijfhoekige Pentagon.

Voor juni 2021 moesten de Amerikaanse inlichtingendiensten een rapport publiceren over de laatste twee decennia van waarnemingen van ongeïdentificeerde vliegende objecten – ofwel ufo’s.

Sinds het Pentagon zelf vorig jaar een reeks video’s van ufo’s heeft vrijgegeven, rijzen er steeds meer vragen.

Wat zijn de vreemde vaartuigen die de piloten kiekten? Zijn het onbekende legervoertuigen van laten we zeggen Rusland of China – of hebben we te maken met buitenaardse technologie? En hoeveel andere ufovideo’s hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten nog liggen?

Het rapport is nog niet openbaar gemaakt, maar de krant New York Times heeft de conclusies van het rapport in handen gekregen.

Dit is wat we weten over het komende uforapport.

Wat blijkt uit de eerste blik op het verslag?

Op 3 juni vertelden hooggeplaatste leden van de Amerikaanse inlichtingendiensten naar verluidt aan The New York Times dat er geen direct bewijs van buitenaardse technologie is gevonden in de 120 ufowaarnemingen die in het rapport zijn geanalyseerd.

De grote vraag is natuurlijk: wat is er dan wel waargenomen? In ‘veruit de meeste’ gevallen is de technologie niet ontwikkeld door het leger of de regering van de VS, aldus het rapport.

In het rapport wordt echter niet uitgesloten dat het om buitenaardse technologie zou kunnen gaan. ‘We kunnen nog steeds geen verklaring geven voor de vreemde bewegingen in de lucht die wetenschappers en militairen in verwarring hebben gebracht,’ aldus een inlichtingenfunctionaris die The New York Times sprak.

Een andere mogelijkheid, aldus het rapport, is dat de Amerikaanse vliegtuigen op vijandelijke vliegtuigen met onbekende technologie zijn gestuit.

Wat kan er in het rapport staan?

Volgens de wet moet het uforapport van het Pentagon ‘gedetailleerde analyses van beschikbare gegevens over ongeïdentificeerde luchtverschijnselen, verzameld door het Amerikaanse ministerie van Defensie, de FBI, en de Unidentified Aerial Phenomena Task Force’ bevatten.

Dit laatste is een programma dat in de zomer van 2020 door het ministerie van Defensie is opgezet om ufo’s op te sporen, te analyseren en te catalogiseren die een mogelijke bedreiging kunnen vormen voor de nationale veiligheid van de VS.

VIDEO: Zie alle ufowaarnemingen van 1906 tot 2014

Een van de eisen aan de inhoud van het rapport is dat het in detail moet aangeven hoe de verschillende takken van de Amerikaanse inlichtingendiensten zullen samenwerken om in de toekomst gegevens te verzamelen en ufowaarnemingen te analyseren.

Dit betekent waarschijnlijk dat er meer details openbaar zullen worden gemaakt over de inmiddels beroemde ufovideo’s die in 2020 door het Pentagon zijn geverifieerd.

Bovendien kunnen ufologen zich waarschijnlijk verheugen op een onderzoek naar gevallen van ongeïdentificeerde vliegende voorwerpen die van over de hele wereld zijn gefilmd.

In een interview met de Amerikaanse zender Fox News op 22 maart van dit jaar verklaarde Donald Trumps voormalige nationale inlichtingenchef John Ratcliffe dat het rapport ufowaarnemingen wereldwijd zal beschrijven en dat er veel meer observaties bestaan dan het publiek onder ogen heeft gekregen.

Waarom komt het uforapport nu uit?

Zoals je kunt lezen in ons grote artikel over ufo’s klapt de Amerikaanse regering niet bepaald uit de school als het gaat om ufowaarnemingen. Dus wat is er veranderd?

Een deel van de verklaring moet worden gezocht in de onthullingen van The New York Times in 2017. Daarin stond onder meer hoe het Pentagon van 2007 tot 2012 een geheim ufoprogramma van 22 miljoen dollar had draaien, het Advanced Aerospace Threat Identification Programme.

Het doel van het programma was rapporten over ufo’s te onderzoeken die door het Amerikaanse leger waren ingediend.

Uit de artikelen lekten ook de nu beroemde ufovideo’s die in 2004 en 2015 door Amerikaanse gevechtspiloten zijn gemaakt.

VIDEO: Zie de ufowaarnemingen van 2004

De video van de ufowaarnemingen van 2004 wordt ‘FLIR1’ genoemd, naar de naam van de gebruikte infraroodtechnologie.

VIDEO: Zie de ufowaarnemingen van 2015

In deze video draait de ufo plotseling op hoge snelheid.

In deze video versnelt de ufo ongelofelijk.

In 2020 drong de Republikeinse senator Marco Rubio uit Florida er bij het Pentagon op aan om de echtheid van de video’s te bevestigen en zijn informatie over ufo’s vrij te geven.

Op 24 juni 2020 stemde de Inlichtingencommissie (Intelligence Committee) voor vrijgave van alle gegevens over de opsporing en analyse van ongeïdentificeerde vliegende voorwerpen.

De eis werd door de Amerikaanse Senaat gehonoreerd, en in december 2020 kreeg het Pentagon 180 dagen de tijd om een rapport over ufo’s in te dienen – met als deadline dus eind juni 2021.