De kosmonauten Sergej Rjazanski en Fjodor Joertsjichin strooien boven de aarde met satellieten in deze video in 360 graden van hun ruimtewandeling. 

© Youtube

Kijk mee met een ruimtewandeling in 360 graden

Je zweeft in gewichtloosheid naast je collega-astronauten aan de buitenkant van het internationale ruimtestation. Dankzij de eerste openbare video in 360 graden van een ruimtewandeling kun je de ruimte van achter je computer verkennen.

11 oktober 2017 door Rikke Jeppesen

Ben jij zo iemand die het niet ziet zitten om jarenlang natuurkunde, biologie en navigatie in je hoofd te stampen, maar er toch stiekem van droomt om naar de ruimte te reizen? 

Laat dan deze kans op een virtuele reis met het internationale ruimtestation niet lopen. 

Het Russische persbureau RT heeft voor het eerst een video in 360 graden van een ruimtewandeling openbaar gemaakt.  

Je waant je een deel van de bemanning als twee Russische astronauten zich buiten het internationale ruimtestation ISS wagen. 


Dit jaar en tot maart 2018 gaan er acht ruimtemissies naar de maan, want die willen we beter leren kennen. Wil je weten hoe? Lees er alles over in Wetenschap in Beeld 2/2018.

De kosmonauten Sergej Rjazanski en Fjodor Joertsjichin schoten de video toen ze in augustus 7,5 uur buiten het ISS verbleven, onder meer om onderhoudswerkzaamheden aan de buitenkant te verrichten. 

Kosmonauten strooien met satellieten

Je ziet hoe de kosmonauten tijdens de ruimtewandeling kleine satellietjes in een baan om de aarde brengen – met de hand. 

En je bent erbij als de ruimtevaarders hun pak vastmaken aan het ISS en rondkruipen aan de buitenkant van het ruimtestation om schroefjes aan te draaien en andere reparaties te verrichten. 

Daarnaast kun je de verschillende modules van het ISS verkennen of gewoon van het uitzicht genieten terwijl oceanen, wolkenformaties en continenten onder je langs schuiven. 

De video is gemaakt in samenwerking met het Russische ruimteagentschap, en hij komt het best tot zijn recht als je hem door een VR-bril bekijkt.

Bekijk ook ...

ONTVANG DE NIEUWSBRIEF VAN WETENSCHAP IN BEELD

Je ontvangt je gratis special, Onze extreme hersenen, als download zodra je je hebt aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Ook gelezen

Niet gevonden wat je zocht? Zoek hier: