NASA roept snel de pers bijeen: Onthulling nieuwe vondst

Vanavond Nederlandse tijd presenteert NASA een nieuwe opzienbarende vondst 'buiten ons zonnestelsel'. Je kunt de persconferentie live volgen via de website van de ruimtevaartorganisatie zelf.

NASA is terughoudend met details over de vondst, maar laat wel weten dat het om planeten gaat die rond andere sterren dan de zon draaien, ook bekend als exoplaneten.

© Shutterstock

NASA heeft iets nieuws gevonden buiten ons zonnestelsel en vanavond Nederlandse tijd wordt de ontdekking openbaar gemaakt door het hoofdkwartier in Washington.

Dat deelt de ruimtevaartorganisatie mee in een persbericht.

De Amerikanen zijn nog terughoudend met details over de ontdekking, maar maken wel bekend dat het om planeten gaat die rond andere sterren dan de zon draaien: zogeheten exoplaneten.

Hoop op leven

De onderzoekers zijn altijd hard op zoek naar bewoonbare exoplaneten, waar leven kan zijn.

In augustus vorig jaar ontdekte het European Southern Observatory (ESO) nog de exoplaneet Proxima B, die ook wel Aarde 2.0 wordt genoemd en mogelijk vloeibaar water bevat.

Stel NASA rechtstreeks vragen

Of de nieuwe ontdekking van hetzelfde kaliber is, komen we vanavond 19.00 uur Nederlandse tijd te weten. Je kunt de live-uitzending volgen op NASA’s eigen kanaal.

Volg de persconferentie hier.

Je kunt tijdens de persconferentie ook rechtstreeks vragen stellen aan NASA via de hashtag #askNASA op Twitter.

En wil je meer weten over de fascinerende exoplaneten, dan kun je om 21.00 uur nog meer vragen stellen aan wetenschappers, want dan houdt NASA een zogeheten AMA (Ask Me Anything-sessie) op de website Reddit.