United States Navy

Ex-inlichtingenambtenaar op hoorzitting: VS zijn in het bezit van ufo’s

De Amerikaanse regering verbergt bewijs van intelligent leven in de ruimte, zegt David Grusch.

De vraag of er leven in de ruimte is en of de Amerikaanse regering bewijs daarvan verbergt, stond woensdag centraal tijdens een hoorzitting van het Congres in Washington DC.

Voormalig inlichtingenofficier David Grusch legde uit dat de Amerikaanse regering volgens hem informatie over ufo’s achterhoudt – niet alleen voor Amerikanen, maar ook voor het Congres.

Dit meldt persbureau AFP.

David Grusch is er zelfs van overtuigd dat de Amerikaanse overheid in het bezit is van ufo’s of UAP’s, zoals de onverklaarbare objecten uit de ruimte ook wel worden genoemd.

En hij baseert zich op zijn werk als leider van een ufo-onderzoek dat is gestart door het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Hij kreeg zijn informatie van ‘geloofwaardige mensen’ die de VS jarenlang hebben gediend, aldus Grusch.

‘Velen van hen hebben overtuigend bewijs gedeeld in de vorm van foto’s, officiële documentatie en geheime mondelinge getuigenissen,’ zei Grusch toen hij getuigde tijdens de hoorzitting.

Hij heeft de UAP’s echter niet zelf gezien.

Volgens de Britse krant The Guardian vertelde Grusch tijdens de hoorzitting ook dat er ‘niet-menselijke’ wezens op aarde zijn gevonden.

De VS zijn niet alleen in het bezit van ufo’s, ze hebben volgens Grusch ook tientallen jaren programma’s gehad om de mysterieuze objecten te onderzoeken.

De VS hebben met name wrakstukken en brokstukken verzameld van neergestorte ufo’s. Vervolgens hebben ze de technologie erachter bestudeerd om te achterhalen hoe de UAP’s werken.

UAP is een afkorting voor ‘unidentified anomalous phenomenon’ – ongeïdentificeerd abnormaal verschijnsel.

Grusch mag niet altijd antwoorden

Verschillende keren tijdens de hoorzitting moest Grusch de vragen van de Amerikaanse politici onbeantwoord laten. Hij deed er het zwijgen toe omdat bepaalde informatie ‘geclassificeerd’ – vertrouwelijk – is en niet vrij mag worden gegeven.

David Grusch was niet de enige getuige die werd opgeroepen. Maar hij is wel degene die de meeste aandacht heeft gekregen in de aanloop naar de hoorzitting.

Toen het UAP-onderzoek van het Amerikaanse Ministerie van Defensie was afgerond, ging hij – als hoofd van het onderzoek – naar het Congres met de informatie die hij en zijn collega’s hadden verkregen.

Volgens Grusch stuitte hij echter op uitgebreide weerstand in het Congres.

Volgens hem bleek uit het onderzoek dat de VS in het bezit is van één ‘intact en één gedeeltelijk intact’ vreemd vaartuig.

Na 14 jaar nam Grusch in april afscheid van zijn baan bij de Amerikaanse inlichtingendienst.

David Fravor en Ryan Graves, beide voormalige gevechtspiloten van de marine, werden ook opgeroepen als getuigen tijdens de hoorzitting op woensdag.