De buitenste ring van Saturnus, met onder meer het maantje Daphnis. De foto is van 13 september.
Het noordelijk halfrond van Saturnus zoals gezien door de Cassini toen hij voor het laatst passeerde op 13 september.
De spectaculaire ringen de dag voordat de Cassini in de dampkring verbrandde.
Dit wazige beeld van Titan, de enorme maan van Saturnus, werd gemaakt toen de Cassini op 13 september zijn laatste meters aflegde in het stelsel van Saturnus.
De laatste foto die de Cassini naar de aarde stuurde voordat hij verbrandde.
Dit is een van de laatste foto’s die de Cassini maakte van Saturnus en zijn vele ringen in hun volle glorie.
De Cassini heeft veel van de manen van Saturnus gefotografeerd. Dit was de laatste keer dat hij een foto maakte van de maan Lapetus, die wetenschappers al jarenlang verbaast met zijn yin/yang-verschijning. De maan is licht aan de ene kant en donker aan de andere.
De Cassini stuurde talloze foto’s van het oppervlak van Saturnus naar de aarde. Hier zie je wolken die om de noordpool van de planeet draaien. Deze foto is van 26 april dit jaar.
Een montage van foto’s van Cassini en een infraroodbeeld laten zien waar de Cassini op 15 september 2017 de dampking van Saturnus binnenvloog.
Een van de laatste foto’s van de raadselachtige maan Enceladus met ondergrondse zeeën die wetenschappers al jaren hoofdbrekens bezorgen.
Op ‘slechts’ 1,1 miljoen kilometer afstand legde de Cassini dit fraaie beeld van het oppervlak van Saturnus vast. Het is van 31 augustus 2017 en toont het noordelijk halfrond.