Zo richt je jouw kantoor gezond in

Dit is een gesponsord artikel.

© Shutterstock

Werken op kantoor is op zich natuurlijk geen ongezonde bezigheid. Toch kunnen er, op zowel de korte als de lange termijn, fysieke en geestelijke klachten ontstaan. Dit heeft dan vooral te maken met het voor een langere periode achter een bureau zitten in een ongezonde omgeving. Daarom is het belangrijk om jouw werkomgeving verstandig in te richten.

Hier vind je vier tips die je bijvoorbeeld helpen om op zoek te gaan naar de juiste kantoormeubelen en ook de natuur naar binnen te halen. Daarnaast vertellen we je waar je het beste op zoek gaat naar producten voor op de zaak en waarom je daarbij exclusief kiest voor online winkelen. Tenslotte stellen we je nog even voor aan onze favoriete webshop. Vind daar direct mooie kantoormeubelen en accessoires.

Vier tips voor een gezond kantoor

Klaar om op een verantwoorde manier jouw werkplek in te gaan richten? Het goede nieuws is dat dit eenvoudig mogelijk is, zelfs zonder grote investeringen. Zoals je zult lezen kunnen een aantal minimale aanpassingen al veel verbetering bieden. Bij deze dus onze vier tips:

  • Zorg voor groen. Het is mooi, fris en gezond om ook op kantoor groen in de ruimte brengen. Een prachtige plant zorgt letterlijk voor meer zuurstof in de omgeving en het is bewezen dat de natuur binnen ook rust brengt. Dit is een tip waar je direct iets mee kunt. Een paar mooie bloemen of planten zijn immers zo gekocht. Als je opziet tegen het onderhoud, is het goed om te weten dat er ook groen op de markt is dat relatief onderhoudsvrij is.
  • Koop passende meubels. Investeer in een bureau en kantoorstoel die ervoor zorgen dat jij in een gezonde houding kunt werken. Een ergonomische kantoorstoel beschikt bijvoorbeeld over een verstelbare rugsteun en armleuningen. Daarnaast klapt deze ook eenvoudig naar achteren zodat je ook even kunt ontspannen tussen de werkzaamheden door. Ook het bureau is idealiter in hoogte verstelbaar. Tenslotte wil je voldoende werkoppervlakte hebben om rustig te kunnen werken en daarbij in een goede houding te zitten.
  • Daglicht en andere verlichting. Uiteraard wil je optimaal gebruik maken van het daglicht dat je kantoor binnen valt. Mocht je echter ook vaak in het donker werken, of simpelweg weinig daglicht binnen krijgen op jouw kantoor, dan wil je zorgen voor goede verlichting. Werken met slechte verlichting is niet alleen vermoeiend, het zorgt ook vaak indirect voor een verkeerde houding en op termijn is het schadelijk voor je ogen.
  • Zorg voor rust en overzichtelijkheid. Tenslotte willen we je meegeven om jouw kantoor vooral niet al te druk in te richten. Zorg voor een aantal mooie basics en eventueel wat neutrale accessoires. Ga niet voor felle kleuren, maar kijk naar houtkleuren of andere rustige tinten. Niet alleen geeft dit jou een strakke uitstraling. Rust in jouw kantoor betekent ook sneller rust in jouw hoofd.

Winkel online voor op kantoor

Zowel kantoormeubelen, groen als verlichting koop je het beste online. Kopen op het internet biedt namelijk een aantal grote voordelen die je nooit in fysieke winkels hebt. Allereerst liggen de prijzen er simpelweg een stuk lager. Dat komt omdat online winkels lagere kosten hebben. Zij hoeven bijvoorbeeld geen huur voor een daadwerkelijke winkel of energiekosten te betalen. Een goede webshop berekent dit voordeel dan door aan de klanten. Omdat webwinkels uitsluitend gebruik maken van ‘online ruimte’ kunnen ze eenvoudiger een breed assortiment aanbieden.

Ook in andere opzichten is het voordeliger om online te shoppen. Het is op het wereldwijde web eenvoudig om met een paar keer klikken prijzen te vergelijken. Een goede webshop zorgt daarbij dat het altijd een overzicht heeft met actuele aanbiedingen. Wat zowel gemak als een kostenbesparing biedt, is dat de producten bij een online bestelling gewoon op de stoep geleverd worden. Je hebt dan rustig de tijd om deze te bekijken en er gelden in Nederland gunstige retourvoorwaarden

vidaXL biedt alles voor jouw werkplek

Als je veel tijd doorbrengt op kantoor, is het belangrijk om die ruimte ook gezond in te richten. Hierboven heb je gelezen dat je hiermee goed kunt beginnen door bijvoorbeeld groen naar kantoor te brengen en te investeren in de juiste meubels. Daarnaast wil je zorgen voor rust, ruimte en de beste verlichting. De beste producten hiervoor koop je online, want dit is simpelweg voordeliger.

In dit kader willen we je tenslotte graag voorstellen aan de mogelijkheden van vidaXL. Dit is een populaire webshop in Nederland en België waar je alles vindt voor thuis en in de tuin, maar dus ook voor op kantoor. Deze online winkel heeft een uitstekende reputatie, mede door de snelle leveringen, het uitgebreide assortiment en de prima klantenservice. Al met al vormt dit dus ook een uitstekend beginpunt voor die zoektocht naar nieuwe kantoormeubelen en de inrichting van een fris kantoor.