Belangrijk aminozuur is mogelijk sleutel tot een langer leven
Een molecuul dat van nature al voorkomt in je lichaam en in bepaalde voedingsmiddelen verlengt de levensduur van muizen en maakt apen gezonder. Onderzoekers pleiten nu voor tests op mensen.

Als we ouder worden, hopen cellen die zich niet kunnen delen zich op. Nu hopen onderzoekers delen van dit proces te kunnen remmen met een bepaald aminozuur.
We worden allemaal ouder – dat is onlosmakelijk verbonden met het leven.
Al vanaf je 18e kan de productie van nieuwe cellen het verlies van oude steeds moeilijker bijbenen, waardoor je organen langzaam verzwakken.
Onderzoekers willen onze kansen in deze race tegen de klok graag vergroten, zodat we langer gezond kunnen blijven en misschien zelfs jaren langer kunnen leven.
Nu hebben wetenschappers van onder andere het Harry Perkins Institute of Medical Research en Columbia University mogelijk een belangrijke ontdekking gedaan.
In een publicatie in Science, beschrijven ze hoe de toevoeging van een bepaald aminozuur, dat al van nature aanwezig is in ons lichaam en in bepaalde voedingsmiddelen, de veroudering bij muizen, apen en wormen kan vertragen en zelfs de levensduur van muizen van middelbare leeftijd met wel 12 procent kan verlengen.